Wednesday, March 3, 2021

Köiekõnd või koera saba jupitamine.

Ainult pime vajaks kommentaare sellele graafikule

Kasutan siin häbematult Notsu viidet eelmise postituse alt, lihtsalt hästi mugav oli ka Canada graafikut lisada. Reform, keda olen alati toetanud, taob väsimatult trummi: piirangud peavad olema põhjendatud, tasakaalustatud, läbimõeldud, ...  Üritame köiel käies hoida tasakaalu majanduse käigus hoidmise ja koroonaepideemia ohjeldamise vahel. No ma ei tea mis tasakaalust siin juttu enam on, vaadake graafikuid! Te olete igasuguste kriteeriumite järgi juba ammu alla koroona sohu kukkunud ja väljaronimiseks ei aita veerandtoobised lahendused.

Kaubanduskeskused ja söögikohad nädalavahetuseks kinni, politsei ei tohi trahvi teha, ... nalja teete või??? Koera saba jupi kaupa raiumine viib lõpuks ikka saba kaotamiseni (täieliku eriolukorrani) jupikaupa ainult oluliselt valusam, pikem ja ohvriterikkam ja seda nii majanduslikust kui tervishoiu seisukohast. Preventiivne (ärahoidev) hooldus ja remont on alati palju odavam ja efektiivsem kui reaktiivne (takkajärgi). Seda nii auto kui ravi puhul. Esialgu on mugav probleemi ees silmad kinni pigistada ja alles siis tegelema hakata kui massin seisma jääb või kodanik voodist enam ei tõuse (viimasel ajal järjest rohkem keskealisi).

Kas ühtede vabadus maskita liikuda on rohkem väärt kui teiste õigus elule.

Meditsiinisüsteem ei kuku kokku mitte voodikohtade puudusest vaid personali puudusest. Kui voodikohti saad sisuliselt juurde osta lühikese ajaga siis arste, õdesid ja hooldajaid mõne päevaga välja ei koolita! Kuna piirangute mõjud võtavad aega pole ka loota, et olukord lähemal ajal paraneks. Info seisukohalt eelisolukorras oleva teadlase kommentaar: "Nüüd on täitsa pekkis". Võidujooks käib vaktsineerimise ja viiruse leviku vahel. Sellel maratonidistantsil lippab koroona kergejalgselt ees dopinguna toetamas uued tüved. Vaktsineerimine longib järgi kaikaid kodaratesse loopimas nii vaktsiini puudus kui rahva kahtlev või osade kodanike lausa vaenulik suhtumine. Huvitav FB postitus lugemiseks.

Personaalse nurga alt tuli huvitav uudis: ma olen nimelt arvatud riigi seisukohalt piisavalt oluliseks mutriks, mistõttu liigutati vaktsineerimise järjekorras esiritta. Kiri juba tuli, näis kaua süstimise organiseerimise bürokraatia aega võtab. Muidu on siinkandis nakatumine stabiliseerunud, uued tüved murravad peale, vanad taanduvad. Suuremad Ontario asustuskeskused endiselt "Stay Home" lockdownis (Eestiga võrreldes 10x väiksema nakatuvuse juures). Rahvas on leppinud eriolukorraga, kannab korralikult maske ja liigub vaid töö ning kodu vahet. Kaubanduskeskused ja söögikohad ning kõik ülejäänud asutused, kus oleks võimalik koguneda, meil ju pikemat aega suletud olnud.

5 comments:

  1. Vaktsineerimisest võib rääkida, aga kui seda pole, siis tegelikkus ongi nagu on. Tuleb välja et inimesed on lambad kui vägisi ei piira, siis jookseb süsteem kokku. Meedja pole hea vahend, viirus ei kuula meedjakanaleid. Jooned näitavad, et eestlased on kõige hoolsamad ja tublimad põdejad.

    ReplyDelete
  2. Eestis suri 31-aastane noor mees vaktsineerimise järel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No just, Eestis suri 31 aastane vaktsineeritud mees. Millesse ja miks pole selge ja alles uuritakse. Võib ka öelda, et Eestis suri 31 aastane mees, kes kandis püksirihme. Ühesõnaga need asjad ei pruugi seotud olla.

      Delete
  3. The death of one is a tragedy
    The death of millions is just a statistic

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!