Tuesday, August 31, 2021

Kingitus uuele presidendile

Huvitav tõdeda: kiirus muudkui kasvas

Nii vist oli kunagi kombeks, rekordid ja töövõidud pühendati juhile😉 Seega tähistasin tänast viimast suvepäeva ja uue presidendi valimist 5 kildi rekordiga. Tegelikult muidugi lihtsalt olid tingimused sobivad, eelnevalt kaks päeva ei lipanud üldse seoses hingematva palavusega, öösel magasin hästi ja hommikune jooksuilm 18 soojakraadiga just paras. Eks uni oli hea kuna pühapäeva öösel ja esmaspäeva pärastlõunal käisin kaks vahetust tööl, kokku kuusteist tundi. 
Sammu tihedus vist andis efekti

Lippama läksin mõttega, et tore oleks Augusti keskmine kiirus Juuli omast parem saada, 5K rekordit küll plaanis polnud. Vaheajad aga innustasid ja peale teist kilti hakkasin sujuvalt tempot tõstma. Viie kildi joonest läksin üle ajaga 21:55, sadakond meetrit veel, enne kui kella kinni lõin. 

Kolmandik pulsi "punases" tsoonis

Mõne päeva eest olin tegelt kah 5 kilti 2 sekundit alla 22 mindi läbinud aga seda 6 kildi distantsil võetuna teisest kuni kuuendani. Kuklas kripeldas, et päris ametlikuks ei saa "lendstardist" mõõdetud aega lugeda, ehkki viie kildi peal erilist eelist ei tohiks olla. Eelmine "ametlik" 5K rekord oli 30 Mail joostud 22:20. Vahelduseks täna jalas Nike tossud, mitte Mizuno omad.

Augusti lõpuks üle 800km joostud



Kolme suvekuu jooksul olen läbitud distantsi mõttes viimased kaks suht lebolt võetud. Esiteks muidugi puhkus poolest Juunist poole Augustini, teiseks Eestis suht tihe asjaajamine ja kolmandaks hullult palavad ilmad siin Torontos. Tänu tugevatele talve ja kevadekuudele olen siiski 100km kuus graafikus. Septembris kaks puhkusenädalat jätavad oma jälje kuid loodetavasti suudan aasta viimase kolme kuuga 1200 kilti täis joosta. Mingeid rekordeid enam ei plaani, mitte et kunagi otseselt oleks plaaninud. Kavandatud Maratoni mõtet pole maha matnud aga järjest kahtlasemaks see läheb - äkki asendan ühe 42 kildise matkaga. Tõele au andes pole juunist saati ei kümpi ega pikemat distantsi jooksnud.

Lõpetuseks paar sõna uuest presidendist, kes intervjuus jättis sümpaatse mulje. Vähemalt karsklaseks ennast ei nimeta, nii võib mehest päris hea president kujuneda. Nagu venelased ütlevad: "Ei saa usaldada inimest kes ei joo"😜 Tõsisemaks minnes on esimene mulje hea, eks aeg näitab kui hea tegelikult saab olema.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!