Monday, September 27, 2021

Halb Uudis :P


Kaalulangetajad ja muidu kaaluga kimpus olevad, mul on teile halb uudis kui äsja BBC's postitatud videot uskuda. Kaal sõltub eelkõige sellest mida ja kui palju suust sisse ajada. Trenn ja füüsiline aktiivsus omavad kaalule suht tühist mõju, kuid loomulikult aitavad kaasa enesetundele ja on üldise tervise seisukohast kasulikud. Ehk siis matke maha lootus, et kaks koogikest rohkem süües võite selle paari jooksukildi või jõusaali tunniga tasakaalustada. Samas muidugi tuleb kaalu ja füüsilise aktiivsuse teemalisi uuringuid ja artikleid aknast ja uksest, millised ja kui palju tõele vastavad on õige raske hinnata, huvitav sellegipoolest.

Ringi vaadates on ilmselge, et õgimise piiramine on inimkonnale ilmselt suuremaks väljakutseks kui kliimamuutuse ärahoidmine. Söömine lihtsalt on nii mõnus ja naudingut pakkuv tegevus, et pea võimatu seda enne pooleli jätta kui oled end kurguni täis tuupinud. Endalegi tuttav tunne kui enne magamaminekut käin külmikut inspekteerimas, midagi maitsvat tahaks ju enne põhku pugemist hamba alla saada. Enamus meid lohutab ennast kiusatusele järgi andes sellega, et elame vaid üks kord. Kas tahame "õnnelikult" ja lühemalt ülekaalus elada või pikalt nälgides piinelda😜 Suudaks vaid söömisenaudingu millegi muuga asendada - täiesti võimalik kui uskuda katseid, kus rotid surid pedaali sõtkudes nälga kui neil võimaldati selle tegevusega aju mõnukeskust ergutada.

Sõltumata eelnevast kavatsen edasi joosta, polnud ju eesmärgiks keelukaotus. Kaalu poolest olen stabiilselt suht tervisliku 78kg ringis.  Ehkki suvel kippus kiloke lisanduma siis kahenädalane matk lõikas selle ja veel nats nigu niuhti maha, no polnud võimalust mõnusalt läpaka taga surfates pugida ja õltsi libistada.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!