Sunday, December 6, 2015

Vene tankid (tankistid) Süüriasse?


Armee
"Ja tookord kui ma käskisin Teil tanki ära maskeerida, maskeerisite te ta nii ära, et siiamaani pole keegi teda üles leidnud." :DPS! Mina pole tõlke eest vastutav, aga vastavus pole ka point! :D
Posted by Teet Arukaev on 30. mai 2015. a.
Vene armee õppustel valmistumas Süüria kampaaniaks :)
Kui tankid süürlastele anda näeme järge sellele videole ;)

Ükskõik millise nurga alt vaadata venelaste Süüria afääri, midagi toredat selles nende jaoks ei paista olevat. Küllap nad kahetsevad juba praegu, et end üldse asjasse segasid, palju mõistlikum oleks olnud lasta lääneliitlastel seal oma raha ja poliitilist kapitali kulutada. Lisaks mõttetule ressursside raiskamisele, sest sõjaväe baaside ülalpidamine ja õhurünnakud odavad pole, on natukese ajaga tulnud taluda suht suuri kaotusi reisilennuki, sõjaväelennuki ja seni vaid mõne mehe surma läbi. Samuti suudeti vastutustundetu käitumisega kapitaalselt rikkuda suhted Türgiga, kes seni oli üks sõbralikumaid NATO riike.

On selge, et sõltumata lennuväe rakendamise ulatusest on lõpplahenduse saavutamiseks vaja maaväed sisse viia kuna ükski kodusõja osapool pole piisavalt tugev, et kogu riiki vallutada ja valitseda. Suurimaks probleemiks kujuneb siin aga olukord, kus erinevaid osapooli toetavad erinevad riigid: Venemaa ja Iraan Assadit, NATO "mõõdukaid mässulisi" ja osa rikkaid Araabiamaid eesotsas Saudidega islamiste. Kõige hullema stsenaariumi kohaselt reageerivad teised osapooled oma maavägede sisseviimisega kui üks seda teeb ja nii võib väga kergesti konflikt järgmisele tasemele minna kus Venemaa ja NATO relvajõud Süüria pinnal üksteist materdama hakkavad. On kuulda, et nii Venelased kui Ameeriklased on juba eriüksuste näol kohal.

Hiljutine teade, et Venemaa kaalub uusimate tankide sisseviimist ja Putini muud ebamäärased ähvardused "Võtame abinõud tarvitusele" vihjavad võimalikule vene vägede sisseviimise ettevalmistamisele. Samas ma ei kujuta ette, et Venemaa oleks suuteline ka Assadi toel riiki allutama isegi kui igasugune opositsioon puruks lüüakse. Süürias algaks partisanisõda, kus vene maaväed oleks vägagi haavatavad. Olukord sarnane Iraagi või Afganistaaniga kuid vastased parema tehnilise ettevalmistusega kui afganistaani fanaatikud. Ma julgen ka oletada, et kui lääs enda maavägesid sisse ei saada siis hakkab ta relvastusega toetama mõõdukaid mässulisi viies Venemaa äärmiselt ebamugavasse olukorda.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!