Friday, December 25, 2015

Jõuludeks valmistumine !


Detsembrikuus pole millegi pärast olnud viitsimist blogistada. Põhjuseid on mitmeid aga peamine vist siiski see, et vabal momendil arvuti ette istudes on tahtmine Battlefieldi mängida üles kaalunud blogistamise. Nad saatanad kavalad ka, pühade puhul on igasugu promod käimas, kus igasugu ülesannete täitmise eest saad autasusid - näiteks kui notid hiinakate kuulipildujaga 25 vastast päevaga saad amburi DogTagi.

Aega kulus ka allkorruse koristamise peale, et saaks seal Dojo ehitusega edasi minna. Koristamise käigus sai kastide kaupa prahti välja visata, sealhulgas ohtralt paberikraami. Uskumatu kuidas inimene kipub igasugu rämpsu "igaks juhuks" kõrvale panema enamust sellest kunagi kasutamata, Sihukest käitumist võib mõista nõuka arutu defitsiidi tingimustes, aga tänapäeval pole küll mingit õigustust vanu judinaid alles hoida. Alati saab uue poest osta ja igasugu paberikraami on palju mugavam arvutis hoida või netist otsida. Kõike ei saanud prügipäevadega välja visatagi, lihtsalt ei mahtunud konteineritesse. Ruumi tuli all ohtralt juurde ja boonusena leidsin üles mitu ammu ja lootusetult kadunud asja, millest märkimisväärsemad on välise kõvaketta toiteblokk ja revaluba. Igatahes jõulueelsel päeval andsin kibekiiresti viimast lihvi lastele mõeldud jõulukingile ehk siis allkorruse dojole (karate treeningruum - saaliks oleks seda palju nimetada). Lapsed tegid sel ajal emme juhtimisel köögis verivorste. Jõudsingi kenasti valmis nii, et jäi isegi aega üle kiireks Battlefieldi lahinguks, mille käigus teenisin vastase pussitamise eest Aries DogTagi :)

Meie dojos mahub lahedalt tegema katat, ettevaatlikult võib ka vabavõitlust harjutada. Seinad on laminaat põrandaparketist, sest Kanadas pole normaalse tugevuse ja normaalse hinnaga ilusat seinamaterjali müügil. Kõige ilusam, tugevam ja odavam oli põrandaparkett seinale kinnitada. See nõudis veidi insenerimõtlemist ja lisatööd, sest tavaliselt hoiab ju raskusjõud põrandat paigas, aga saime ilusti hakkama. Plaatidest lagi jäi endine, lihtsalt värvisin keldrist leitud vana valge värviga kaks kihti peale ja nägi välja peaaegu nagu uus.

Põrandalt sai vanad plaadid eemaldatud, mis uputuse käigus osaliselt lahti tulnud. Värvisin betooni üle ja katteks ostsime ehtsad tippkvaliteediga karate matid, samasugused mida rahvusvahelistel võistlustel kasutatakse. Värvivalikuks siiski puidu imitatsioon mitte punane ja sinine, mida võistlustel kasutatakse - teeb ruumi veits heledamaks ja hubasemaks. Üks sein koosneb maast laeni peegelustest, mille taga nii suusariided kui muu träni hoiustatud. Kata harjutamise juures on suurtest peeglitest hea poose ja kehaasendeid ning löökide kõrgust jälgida.

Poksikotid on momendil nurgas aga need riputan maja kesktala külge, siis saab kodus kottide tagumist harjutada. Ruumi on plaanis kasutada ka ajutise külalisteruumina, kus saab niisama hängida või isegi soovi korral magama keerata. Põrandamaterjal on ju pehme ja soe, ainult magamiskotti ning patja lisaks vaja. Kaasa kavatseb lisaks teha paar poroloonist lahtivõetavat tooli-magamisaset, mida kerge liigutada. Kui saab vana mööbel välja visatud, viime ka praegu elutoas asuvad treeningmasinad alla. Dushiruum on ka kohe sealsamas. Nii et uuel aastal saab alustada trenni uue hooga. Lapsed arvasid, et nüüd ei saa peale kooli kodust välja kolida (või kui siis hästi lähedale) sest nii lahe trennivõimalus kohe käepärast. Saame vist veel paar aastat oma lapsukestest kinni hoida :)

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!