Sunday, December 3, 2017

Jõulupidude hooaeg

"Jõuluvana" saabus
Eilsega sai alguse selle aasta jõulupidude hooaeg. Panga poolt korraldatud pidulik õhtusöök "The Globe" nimelises restoranis. Mul õnneks sai kõht just õigeks ajaks enam-vähem joonde. Kus selle kahju ots muidu kui saad vaid vesise suuga vaadata kuis teised head paremat pugivad, aga ise ei saa. Seoses implaantidega polnud üle kahe nädala tilkagi alkot puutunud, juba sissejuhatav hapu shampa klaas hakkas tühja kõhu peale kergelt pähe. Snäkke pakuti nii vähe, et jagus vaevalt kõhu põhja. Võtsin kiirelt Creemore õlle lohutuseks. Seltskonnas juttu puhudes sattus kuidagi nii, et olime enamuse ajast kaasaga eraldi ja kui lauda istumiseks läks polnud tema kõrval vaba kohta. Istusin üle laua veidi eemale, tegin nalja, et nüüd ei saa ta mind jalaga tonksata kui õllese peaga lolli juttu peaksin ajama.

Loen oma esimeses klassis õpitud salmi:
Kaaga-kaaga hüüdis kana, ...
Menüü oli suht kesine ja trükitud amatöörlikult tavalise valge A4 formaadis lehe peale. Sissejuhatuseks valisin ainsa liha sisaldava näksi, mis kujutas endast tükki keedetud kondist haugiliha natukese lehtsalatiga. Paraku pidime seda nii kaua ootama, et tekkis kahtlus kas kala ikka oli enne kinni püütud kui tellimise sisse andsin. Pikka ootust leevendasime veiniga, mida vähemalt kelnerid pidevalt lisaks kallamas käisid. Põhitoiduks tellitud veiseliha steak kartulipudruga oli maitsev ja mahlane aga äärmiselt pisike. Arutasime juba, kas telliks kõrval asuvast pizzabaarist süüa juurde. Enne prae kallale asumist astusin vetsust läbi, mis õige kummalise sisseseadega - kraanikausid väga sarnased pissuaaridega, ei imestaks kui mõni õllesem klient püksiaugu kraanikausi juures lahti kisuks. Creme brulee magustoiduna nii koguse kui maitse poolest täitsa rahuldav.

Teenindus õige kesine, tellitud kohv ja konjak jõudsid alles siis kohale kui magustoit juba nahka pandud. Kumbki keskpärane, seega eriti ei kurtnudki kui kaasa vihjas, et võiks minema hakata. Panga juhatusega hüvasti jättes küsis naise ülemusest direktor, kas Ene mind ikka koju viib. Muidugi, ei saanud esialgu aru, et mis mõttes. Alles õues jõudis pärale: äkki tehti meie eraldi olemisest ja eraldi istumisest mingeid järeldusi. Saime kaasaga kõhutäie naerda, ei teagi kas ta peaks homme tööl juttu tegema, et elame ikka kenasti koos samas majas ja tudime endiselt samas voodis :D

Hommikune kaalumine andis vaatamata õhtusele jõulupeole tulemuseks 79.9Kg.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!