Monday, July 23, 2012

Tunnistused - lõpuks


Nonii, viimaks ometi kuu aega peale viimaste eksamite sooritamist saime laste tunnistused kätte. Tahan kohe rõhutada, et tegu pole mitte Canada Posti aegluse vaid hoopiski kohaliku koolisüsteemi arhailisusega, mis seni veel interneti ajastusse pole jõudnud. Imestage või mitte aga tunnistused tulid postiga ja enamus teateid saadetakse kas lapsega paberilehel kaasa või siis postitatakse - just nagu 40 aastat tagasi nõukogude eestis kui mina koolis käisin.

Tänu riigiasutuste ja üldse suurte organisatsioonide konservatiivsusele on kartust, et ümbrikega kirjade saatmine niipea ei lõppe (ise pole küll vähemalt 5 aastat postkasti miskit visanud) ja postitöötajad ei saagi enneaegselt pensionile:( Töölepingus on nimelt sees klausel, et töö on kindlustatud eluks ajaks ja kui firma ei suuda lähemas ümbruskonnas sobivat kohta tagada, siis makstakse ikka - seega istud kodus aga pappi tuleb, justkui kommunismi unistus:)

Aga nüüd tunnistuste juurde. Nagu näha koosneb kooliaasta kolmest kolmandikust justkui hokimäng, Kanadale vägagi sobiv. Ja nagu hokiski on määravaks viimase kolmandiku tulemus, ehk lõplik hinne. Pisem plika lõpetas 9'da klassi ja suutis enamuse hindeid kursuse keskmisest kõrgemad saada. Tema puhul on see tubli saavutus. 11'da lõpetanud suurem tüdruk sai üleüldiseks keskmiseks 91%, mis on väga hea. Ise soovib ta järgmine aasta veelgi kõrgemaid hindeid, et ülikooli populaarsele erialale eelisjärjekorras sisse saada. Loodetavasti saab sellega hakkama.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!