Monday, July 30, 2012

3 päevane nädalavahetus

3 päevane nädalavahetus peaks olema seadusega normiks, mul juhtub see ainult iga kolme nädala tagant, olles seega vägagi oodatud. Tänasel esmaspäeval lebotasin poole üheksani, siis käisime koeraga jooksmas. Minu puhul tähendas küll rattasõitu, sest hommikul ärgates pole sellist energiat nagu Kokol, kes esimesed paarsada meetrit arendab võidusõidu auto kiirust. Poole kümneks tassisin kohvimasina, hommikusöögi, raamatu ja läpaka aeda. Tegin seda lameda põhjaga korviga, et oleks ainult üks käimine ning teine käsi vaba ukse avamiseks ning väljatikkuvate koduloomade tõrjumiseks. Korviidee sain Eesti sõprade käest - lihtne aga geniaalne.

Alaline pikk nädalavahetus lahendaks esimesel pilgul paljud valulised ühiskondlikud probleemid. Näiteks tööpuudus peaks kohe alanema arvestades, et hoobilt oleks vaja 20% rohkem inimesi sama tööhulga tegemiseks. Muidugi peaks tasakaalu huvides ka palk vähenema 20%, aga ühe vaba päeva nimel poleks mul selle vastu miskit - töötada tuleb selleks et elada mitte vastupidi. Tegelt muidugi tööandja kulud kasvavad lisatööjõu puhul aga seda võiks riiklikul tasemel maksude alandamisega kompenseerida. Rohkem puhkavad inimesed oleks eeldatavalt vähem stressis ja tervemad, mistõttu raha tuleks tervishoiu kulude arvelt, mis arenenud riikides on metsikult suured. Samuti väheneks töötuabiraha väljamaksed ja väljaminekud kuritegevuse ohjeldamiseks, tööl käivatel inimestel on üldiselt vähem aega ja motivatsiooni pättuste tegemiseks.

Peaks vist uue partei looma, mis mu "geniaalseid" ideid propageerima hakkaks :) Nii saaks äkki parlamenti, kus peab vahel istumas käima kui viitsimist on :))) Meil siin on ju igasuguseid parteisid jalaga segada alates "Ninasarviku" parteist (see pole kohalik keskerakonna filiaal:) ja lõpetades kommunistidega. Samas poliitikut minust ei saaks, sest lisaks igasugu pisipattudele, mis hingel kipun ausalt välja ütlema, mis arvan ja pole ka usklik. Viimased kaks asjaolu välistavad poliitikukarjääri ameerika mandril.

Seega tuleb meil tavakodanikel hambad ristis viis päeva nädalas edasi rügada kui just mõni osav tegelane mu idee siit üles ei korja ja massidesse ei vii. Rõhutan kohe, et üldse ei pahandaks, sest sellest oleks kasu kõigile! Pealegi olen jätnud 3 päevase nädalalõpu idee patenteerimata, pole ka muret sattuda vastuollu intellektuaalse omandi seadustega :) Head kolmepäevast lõdvestumist, kel selleks võimalust!

KÕIK LAISKVORSTID ÜHINEGE !!!  :)

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!