Monday, September 19, 2016

Koertega loomaarstil

Loomaarstidele meeldivad vanad koerad ... $$$
Neljapäeval töölt koju saabudes leidsin laualt sedeli, koerte tervisekontroll 4:45. Et nagu mis mõttes, enne polnud üldse juttu tehtud, mis siis kui poleks lauale vaadanud. Karta on, et koeraomanikust laps ei taha üksi elukatega veterinaari juurde minna ja parem on, sest muidu määritakse mingid hullult kallid protseduurid kaela. Midagi polnud teha, võtsime koerad rihma otsa ja seadsime sammud loomaarsti kliiniku suunas. Vähemalt pole see koht eriti kaugel, 5 minutit jalutamist.

Kohale jõudes saime kohe ette. Saadeti pisikesse kabinetti ootama, rahustuseks pakuti kutsadele tükk kuivatatud maksa. Ootamise ajal nuuskis Koko huviga kõik nurgad läbi, talle vist meenus, et siin saab tavaliselt snäkki. Sushi oli kahtlustavam, nii pea kui laps tooli istus vopsas kiirelt sülle, mida ta tavaliselt ei tee. Kõigepealt saabus õde, tegi kiirelt kaalumise ja esialgse ülevaatuse. Ainsaks kaebuseks oli asjaolu, et viimasel ajal on koerad kõrvu ohtralt kratsinud, eriti Sushi. Kahtlustasime kõrvapõletikku, mis hilisema ülevaatuse juures ka kinnitust leidis. Kokol on hernesuurune muna naha all puusa juures, aga see pole aastaga suuremaks läinud, polevat põhjust muretseda.

Arsti saabudes tõstsin Koko ülevaatuslauale. Koer ajas veits vastu ja üritas mulle tagasi sülle ronida. Südame kuulamise juures oli rahutu aga eriti vastumeelne kõrvade kontroll. Kõigepealt tehti kõrvaloputus ja siis surtsati antibiootikumi ning seenevastase ravimi segu kõrva. Kokole see üldse ei meeldinud, pidin päris kõvasti kinni hoidma. lõpuks kui loom maha sai peitis end kiirelt tooli alla ja ei tulnud isegi maksa pakkumise peale välja.

Kartsin, et Sushiga läheb veel raskemini aga too osutus nii kartlikuks, et lasi suht rahulikult kõik protseduurid teha kui Kiki teda laual kaisutas. Temal oli isegi hullem kõrvapõletik, arst kirjutas mõlemale välja samad rohud ja andis kaasa plastsüstlad nende kõrva pritsimiseks. Kikile seletati kuidas ja kui tihti loputada (üle päeva) ja rohtu anda (kaks korda päevas). Hammaste ülevaatusel soovitati tungivalt Koko hambaid puhastada, nad andvat soodustust kui tulen Oktoobri jooksul, ainult $630 läheks maksma. Kuulge selle raha eest saan uue koera koos uute ja tervete hammastega vastasin. Millegipärast ei pidanud ei loomaarst ega Kiki seda nalja eriti õnnestunuks. Aga no kurat küll, ma teen selle puhastuse ise drellpuuri ja traatharjaga sihukese raha eest.

Tõpratohtrit hämmastas ka fakt, et meie koerad suured ujujad ja sukeldujad, tavaliselt ei pidavat seda tõugu koertele vesi eriti meeldima. Soovitas edaspidi koerte kõrvu peale vees käimist desinfitseeriva vedelikuga loputada. Arvatavasti olevat kõrvapõletiku põhjus kole palav suvi, lihtsalt lähevad hauduma, pealegi pidavat lontkõrvadel anatoomiliste iseärasuste tõttu olema kalduvus kergemini kõrvapõletikku saada. Tänaseks igaathes on rohi päris hästi mõjunud, kõrvad mõlemal normaalselt roosad seest ja kumbki ei kratsi enam hullult nagu varem.

Jäi veel mainimata, et visiidi tasu kahe koera eest oli natuke alla $400. Nagu näha võivad koerapidamist endale lubada siinmaal vaid hea sissetulekuga inimesed :P

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!