Sunday, August 21, 2011

Georgian Bay Islands National Park - V

Teisipäev
No muidugi ei jäänudki enam magama, pöörlesin poolunes küljelt küljele ja ronisin lõpuks kuue paiku telgist välja. Kuna nii vara miskit targemat teha polnud, käisin kuuma dushi all pikalt mõnulemas. Siis tegin potitäie kohvi, istusin laua ääres ja piidlesin kahtlevalt järvele. Ilm oli endiselt pilves, tuuline aga suht soe, t-särgi väel paras istuda. Kümne paiku ajasid tüdrukud end üles, panime pudru käima ning jalutasime infopunkti juurde ilmateadet vaatama.

Järgnevaks kaheks päevaks lubas sadu ja tugevat edelatuult, otse kõige pikama vaba vee pealt. Taoline ennustus pani meid kiirelt tegutsema. Kui tahame saarelt täna ära saada, tuleb loobuda plaanitsetud matkast ning on parem nii kiirelt kui võimalik minema hakata. Kupatasin kadestamisväärt hea hommikuse unega naabripoisi telgist välja ja sel ajal kui lapsed kiiruga pugisid asusin kolu kokku korjama. Õnneks polnud veel sadama hakanud, saime telgid kuivalt kotti pakkida. Selleks ajaks kui kottidega koormatuna ranna poole jalutasime hakkas juba tibutama. Rannas andis viimastel sammudel otsad mu Merrelli parema jala veematka sandaal. Paremat momenti oleks raske leida, kuival maal jäi astuda nii paarkümmend sammu. Samas kui Vibrami tald näitas minimaalseid kulumise jälgi polnud ei nahk, plastik, niidid ega kinnitusliim sugugi sama kvaliteediga.

Lainetus oli isegi rannas paras ja tuul puhus vuhinal järve pealt, taamal paistsid tõsisemad vihmapilved. Loodetavasti pole tegu äikesepilvedega, sest vee peal ei ole just tore pisikeste paatidega äikesetormi kätte jääda. Ega me välku karda aga tuulepuhangud võivad päris tugevaks osutuda ja kõrge pardaga kanuu ümber keerata. Otsustasime võtta suuna poolviltu vastu tuult ja lainet eemal paistva suurema saare suunas, et selle varjus oleks pärast lihtsam edasi saada, kalda lähedus tundus turvalisem kah.

Juba esimese paarisaja meetri peal hakkas laine sisse pritsima aga me ei lasknud end sellest segada ja mõlatasime täie jõuga edasi. Andsime nii ägedalt pihta, et isegi vanem plika süstas kurtis käte väsimist. Ja siis tuli vihm päris hea sabinaga. Pisemal plikal oli kilekeep peal aga meil sõudjail suurt vahet polnud, märjaks olime juba niikuinii saanud. Nagu mu suurte meresõidukogemustega sõber ütleb, ei tähenda kas vesi tuleb ülevalt või alt, ühed märjad mõlemad. Külmatunnet polnud aega tekkida, lihastöö pakkus piisavalt sisemist sooja. Tegelikult tekkis selle rabamise käigus mingi omapärane eufooria tunne, andsime mõnuga täie jõuga takka nagu oleks dopingu peal. Peagi saime saare varju ja pöörasime poolest saati allatuult, minek oli lahe.

Siis kukkus ootamatust vaatepildist lõug töllakile. Skidooga sõitis vastu justkui viirastustepaar, pruut ja peigmees täies varustuses. Valge kleidi ja frakisabade lehvides kihutasid nad meist täiel kiirusel mööda kadudes peagi vihma sisse. Kui need polnud tondid siis ei oska muud öelda, et mõned inimesed valivad endale ikka väga omapärase pulmareisi:) Saarte vahelises kanalis sõitsime rahulikult hinge tõmmates, kätt vette pannes tundus vesi soe kui vannis. Nüüd oli jäänud veel vaid kaks kilti ja peagi keerasime sadamasse. Kell sai kaksteist kui kanuu kai vastu kolksatas.

Lapsed välja, kolu ja paadid kaile ning läksin auto järgi. Kraami autosse pakkimine ja paatide peale kinnitamine võtsid veidi aega aga poole kaheks andsin loa sisse istuda. Koduteel sadas vihma, päris hea kuivas masinas istuda. Pakkusin lastele välja kohalikust Mandarinist läbi astuda aga minu üllatuseks olid nad selleks liiga väsinud. Piirdusime kiire Tim Hortoni külastusega ja jõudsime poole neljaks koju. Kõik olid kutud aga aitasid mul kenasti asjad sisse tassida või kuivama viia. Paadid läksid aeda, eks hiljem paneme garaazhi. Tüdrukud suskasid minu poolt eelmisel nädalal ettenägelikult varutud lasagna ahju ja kui see valmis istusime teleka ette ning vaatasime oma matka pilte ning videosid. Olemine kiskus väsinuks, oleksime peaaegu kõik ühes puntras diivaniile ja diivani ette magama jäänud. Üldine arvamus, et vägev ettevõtmine, mille sarnast peaks kunagi kordama, võib-olla järgmine aasta Eestis!

1 comment:

  1. experian consumer credit report free payday loan same day cash credit. sallie mae student loans information, [url=http://lowcreditpersonalloans.com/content/small-loans-fast]personel loans[/url]. credit card interval nj consumer credit counseling services.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!