Sunday, August 14, 2011

PALJU ÕNNE !!!

Jälle kord põhjust palju õnne soovida. Pisem laps sai aastakese vanemaks. Olime kodus ja tegime lihtsalt tavalisest pidulikuma söömaaja. Sõbrad ju suvel laiali, eks pidu teevad millalgi kooli alguses. Kingituse soov oli plikal tekkinud alles suve jooksul. Selles vanuses on hakanud sõpradele ka moblad tekkima nii, et tüdruku soov oli endalegi saada. Pean vist siinkohal rõhutama, et laps sai 14 ja siin maal on normaalne, et moblad ilmuvad umbes keskkooli ajaks lastele, mitte nagu Eestis, kus esimesse klassi minnes telefon kaasas. Võtsime selle täna tõsisemalt ette ja peale netis surfamist paistis, et soodsaim last rahuldav kõnepakett on Wind nimelisel mobla operaatoril.

Mobla enda ostmine oli muidugi lihtsam, sest valik siin suur pole ning seda kitsendas veelgi puutetundliku ekraani soov. Oleme olnud Nokia patrioodid ning sellisel juhul oli valida vaid C5 ja C7 vahel. Leidsime, et C5 on esimeseks moblaks hea küll ja ostsimegi ära. Kodus aparaadi seadistamisel muidugi tuli ilmsiks paar pisipuudust. Esiteks wifi mis on olemas C5-03 versioonil puudub uuemal C5-04 omal, täitsa ootamatu aga siinmaal mitte nii oluline kuna vabu wifi kohti palju pole. Samas oleks kodus saanud telefoni mugavalt üle interneti kasutada.

Teine asi puudutab olemasolevat GPS'i, tegelikult GPS-A funktsiooni. On nimelt võimalik, et see ei tööta ilma interneti ühenduseta, mis tähendab olulist lisakulu kuna data plaani me ei võtnud. Eelmisel mudelil muidugi töötas. Oma viga, et korralikult ei uurinud spetsifikatsioone aga no mul tõesti ei tulnud ette et uuel modifikatsioonil mitte ei lisata funktsioone vaid hoopis vähendatakse. Nokia Ovi vähemalt funksis ok ja softi uuendamine tehtud ning eesti kaart maha laaditud. Praegu tegeleb plika mängude installimisega. Just kostis teisest toast miski keemiarünnaku häire ja zombi oigamise vahepealne hauatagune heli, mida tahetakse vaatamata kaasa vastuseisule helinaks panna:)

2 comments:

  1. Palju õnne! Nii sünnipäevalapsele ku ka vanematele!

    ReplyDelete
  2. Tänud nii lapselt kui vanemailt:)

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!