Thursday, August 20, 2020

Kahest kolm tehtud!



Aasta algul küsiti FB jooksugrupis milliseid eesmärke keegi selleks aastaks seab. Tavaliselt ma sihukeste kampaaniatega kaasa ei lähe aga seekord otsustasin proovida, ega see tükki küljest võta. Seadsin endale 2020 aastaks kolm "väljakutset": poolmaraton kahe tunniga, viis kilti keskmise kiirusega 4:30 ja kilomeeter alla 4 minuti. Poolmaratoni jooksin kevadel mõned minutid alla kahe tunni. Eeldasin kolmest kõige raskemaks, paraku polnudki nii hull, ehkki varem pole kunagi sellist maad jooksnud.

Täna siis lõpuks ometi jooksin 5 kildi distantsi keskmise kiirusega alla 4:30 kilomeeter. Nädala jooksul sain kaks korda väga lähedale 4:31min/km. Esimese viie kildi aeg oli küll 22:32 aga kuna lisa 250m andsin tuld tuli 5.25km keskmine 4:28/km. Kolmandast selle aasta eesmärgist: jäi napilt puudu, 4:02 viimase kildi aeg. Tegelikult peaks olema tegu kolmest kõige lihtsamini täidetava eesmärgiga. Seni ju kilti eraldi jooksnud pole, ainult vaadanud kildiaegu pikematel distantsidel. Tundub et täiesti juhuslikult (ümmargused arvud) valisin vägagi sobivad eesmärgid: esiteks mitte liiga lihtsad ja teiseks siiski võimetekohased kui kõvasti pingutada.

            

Piltidel vasakul Strava ekraanitõmmis ja paremal oluliselt täpsem Huawei oma.

Mõõdetud on distants ja ajad Huawei Band 3 Pro pulsikella ja äpiga, mis minu kogemustel kõige täpsemaks osutunud. Irooniline küll kui 40 eurise pulsikella GPS osutub täpsemaks ja kiiremaks kui ligi tuhandese Google tippmobla oma. Nii Google Fit kui Strava kasutavad mobla GPS'i. Poolnaljaga, aga kas siin peitub põhjus, miks ameeriklased eesotsas Trumpiga püüavad Huaweile võimalikult palju kaikaid kodaratesse loopida, hiinakate toodang palju odavam ja kvaliteetsem kui jänkidel😏 Miks ma arvan, et pulsikell täpsem. Piisab kui vaadata äppide poolt mahamärgitud jooksu trajektoore ning mõõdetud teepikkusi. Strava ja Fit ujuvad kohati hullult ja lõikavad kõvasti nurkasid maha. Lisaks teeb Strava soft veel edasitagasi hüppeid. Kaardil mõõdetud teepikkus on vaid kübe pikem kui Huawei mõõdetu.

Vasakpoolsel Huawei zoomitud jooksurada ja parempoolsel eelmise päeva Strava "kildirekord"

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!