Monday, August 3, 2020

Äikesetorm

Iidne majesteetlik paju on jälle paari haru võrra vaesem 
Parasjagu lõõgastusin peale autoremonti tagaaias läpakas surfates õlleklaas ees kui väljas keset päeva pimedaks kiskus. Loode pool paistis pirakas äikesepilv, isegi välkusid oli näha. Istusin veel veits aga kui pilv ikka päris pea kohale jõudis pidasin targemaks asjad tuppa viia. Kõik korraga ei mahtunud kätte, peale lühikest kaalumist otsustasin läpaka esimeses järjekorras võtta. Järsku tõusis tuul ja kuulsin saju mühinat, ehkki tibagi ei tulnud veel.
See auto sai kabelimatsu
Kümmekonna sekundiga, mis kulus ukseni jõudmiseks algas padukas. Jooksin tagasi, et õlleklaas päästa, tõusnud metsik tuul kiskus mul ukse käest. Naabri maja ees murdusid vahtra oksad. Karjusin tütrele: aja auto tahapoole. Kümne sekundiga olime mõlemad läbimärjad - nii õlu kui auto said päästetud.

Meie tänaval murdus hulgaliselt pirakaid oksi, naabruskonnas aga terveid puid. Tund aega hiljem tegin rattaga tiiru, hulk masinaid oli puude alla jäänud, elektriliinid maas, paljud tänavad kollaste lintidega suletud.
Jämmemaid tüvesid eemaldatakse elektriliinidelt
Linna päästemeeskonnad üritasid suuremaid puid teedelt eemaldada. Nüüd oli küll hea tunne, et maja ees olnud pirakas vaher paari aasta eest maha võeti. Kümmekond aastat tagasi lõi murdunud oks ka minu Fordi esiakna puruks, suuremad harud oleks võinud terve maja sodiks kukkuda. Meie piirkonnas palju suuri, kõrgeid ja vanu puid - esteetiliselt ilus aga tormiga võib palju jama tekitada.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!