Friday, August 21, 2020

Tööloom

Suvel sai seitse nädalat järjest puhkust võetud, eks siis nüüd tuleb takkajärgi veits tagasi teha. Viiendast augustist kui tööle läksin pole ühtki vaba päeva olnud. Iga nädalavahetuse eest olen aga 4 vaba päeva juurde teeninud, mida tulevikus hea reisimise, matkamise peale või lihtsalt puhkuse lisana kulutada. Võiks ka topeltpalga välja võtta: siinmaal pole mõtet, sest valitsus lõikab liig suure maksu vahelt. Pealegi saabus ootamatult palgatõus ja lisaks saame takkajärgi mingit koroonakompensatsiooni - võib rahulikult paar kasti head Pilsnerit osta, et "vaesele" riigile aktsiisi kaudu finantsi tagasi kantida😜 

Kui aus olla siis tegelt teenin nädalavahetuse töölkäimisega hoopiski edaspidiseks vaba aega, sest kuu jagu oli vabu päevi niikuinii järgi jäänud. Just viskasin pilgu peale, momendil juba kaheksa nädalat varuks. Mulle meeldib nii oma aja kui raha asjades kindel seis, ehk siis piisavad varud peavad alati igaks juhuks valmis olema. No näiteks äkki tuleb lambist pähe mõte Hawaile sõita nagu eelmine aasta juhtus, idee teostamiseks peab olema nii aja kui rahavaru varnast võtta. Järgi mõeldes pole varudega elamine isegi sissetulekust sõltunud, ka nõuka ajal suutsin stipist, öövahipalgast ja malevateenistusest puhvertsooni nikerdada, kust vajadusel ikka midagi võtta oli. Ja ega ma sellepärast ka hirmus kitsalt ela, lihtsalt kulutan asjadele ja tegevusele, mis mulle meeldib, mitte kaaskodanikele näitamiseks. Põhikuluartiklid on hobid ja reisimine. Elamine ja auto suht tagasihoidlikud, riietus ja jalatsid mugav ning töökindel mitte moodne nagu olete võinud piltide põhjal isegi veenduda😉 Toitumine koduselt tervislik ja sealjuures boonusena ka odav.

Täna hommikul tegi kaasa vahelduseks kaerahelbe putru, peale lõikus virsikutükke.
Eile ostsin kasti värskelt korjatud virsikuid, hooajaga seoses vaid $8 10kg.

Õnneks pole töö selline kontimurdev ja pingeline, et koju jõudes peaks hirmus väsinuna pikali viskama ja magama jääma. Praegu suvisel ajal lõunases vahetuses käies sarnaneb pigem töise puhkusega. Hommikuti ärkan kui uni ära läheb, ehk siis kaheksa-üheksa paiku. Teen võimlemise ja jooksuringi ning käin dushi all. Seejärel saabub päeva mõnusaim osa: hommikukohv aias, müsli piima ja banaanilõikudega ning netis surfamine. Aias veits nokitsemist ja koertega lollitamist. Ühe paiku hakkan sättima, pool kaks istun autosse ja sõidan tööle. Päevased ülesanded käes plaanin oma aja nii, et puhkepausideks vähemalt paar-kolm tundi jääb. Kümne paiku lõpetame, enne poolt ühtteist kodus tagasi. Natu netis surfamist, raamatu lugemist või arvutil mängimist ja kerge näks või õlts ning südaöö paiku magama.

Selline mu "tööpäev" on. Kuidas teie tüüpiline päev välja näeb ja kuidas aja ja raha planeerimisega toimetate või ei planeerigi?

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!