Thursday, March 12, 2009

Mudakoll ja Telekas

Vanem laps tuli koju, pisemat ei kusagil. Olin päris pahane, sest olime just sel teemal rääkinud mõlemaga, peavad ikka koos jalutama. Kümne minuti pärast helistas Kiki oma sõbranna juurest. Ta oli mudasse kukkunud ja märg ning õnnetu. Lapse hädaldamise peale leebusin veidi aga kamandasin, et olgu veerand tunni pärast valmis, tulen talle puhaste pükstega järgi. Kui plikat nägin sain aru, et oleks pidanud ka puhta jope võtma. Tüdruku riided jätsid mulje, et laps on kas elevantide kombel poris püherdanud kaitsmaks end verdimevate putukate eest või siis mudamaadluse matši kaotanud.

Kodu poole jalutades korraldatud teise astme ülekuulamise käigus pakkus laps välja järgmise variandi: Ta olla tahtnud kummikutega proovida mis tunne on mudasse kinni jääda. See oli õnnestunud üle ootuste hästi, lahtisaamine seevastu ei kulgenud üldse mitte nii sujuvalt. Üht jalga välja sikutades olla tasakaal kadunud ja laps istuli porisse kukkunud. Püstisaamine oli muidugi keeruline ja lõpuks sikutasid teised lapsed ta mudast välja. Plika oli oma kummikud kätega välja kaevanud. Ühest küljest oli lapsest kahju teisest küljest olin pahane, et ta polnud sõna kuulanud ja koos vanemaga koju tulnud. Riided nüüd nagu mudakänkrad aga see pole probleem, need saab peale paksema pori maha raputamist pesumasinasse visata.

Suure toa telekal oli juba mõnda aega üleval ääres pilt veidi triibuline. Olen teda paar korda enne putitanud aga mõne aja pärast kipub uus viga välja lööma. Pole ka ime, vanust teisel oma 17 aastat, ammu oleks olnud aeg välja vahetada. Nalja pärast astusin nurgapealsest kolupoest läbi. Ennäe, oligi neli telekat müügis. Leidsin samast toa-antenni, millega sai kontrollida, kas need ikka mõne jaama püüavad kinni. Kõik töötasid võttes korraliku pildi ette.

Valisin 2000'l aastal Jaapanis toodetud JVC 27 tollise (70 cm) diagonaaliga ja hyper surround soundiga pildikasti - hinnaks $12.50 (ehk umbes 140EEK). Koju viies keerasin ühes kurvis liiga ägedalt ja telekas lendas pauguga kummuli. Vandusin parasjagu, loll küll kui see nüüd nässu läks. Kodus kaabliga ühendades paistis, et Jaapanis tehakse korralikku tööd, kõigele vaatamata tuli terav ja selgete värvidega pilt ette. Teleka kappi mahutamiseks tuleb aga üks riiul välja võtta.

Koju jõudes avastasime, et naine oli ise teleka paigale sikutanud ja vana maha tõstnud. Olin küll hoiatanud, et ei punnitaks üksi aga nagu näha polnud ta kuulda võtnud. Isegi juhtmed olid kohal ja kaugjuhtimispult välja häälestatud. Lülitasin sisse - nii pilt kui heli olid tasemel, hi-def ta muidugi pole aga seda oleks ka palju taolise hinna eest tahta.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!