Saturday, May 31, 2014

TTÜ'ga tutvumas

Auditoorium TTÜ's
Esmaspäev see-eest kujunes asjalikuks. Käisime tüdrukuga TTÜ's ringi vaatamas. Mul on lapsepõlve sõber suht heal positsioonil selles asutuses, kes tegi meile ringkäigu ülikooli rahvusvaheliste suhete ja majanduse pooles. Marile jättis minu Alma Mater õige hea mulje. Mitmeid hooneid siis polnud kui mina siin õppisin ja uued on tõepoolest kenad ning moodsad. Üliõpilaste kohvikus võtsime õlle, mille hind oli uskumatult tudenglik. Siin selgus, et Eesti seaduste põhjal oleks tüdruk võinud samuti tellida, ehkki Torontos veel keelatud.
 
Mari ja Estcube
Ülikooli tehnilisemas pooles sain kokku malevakaaslasega, kelle nimele täitsa juhuslikult TTÜ veebilehel sattusin. Tema tutvustas mu lapsele rohkem erialaga seonduvat. Jalutasime läbi nii mõnestki laborist ja õppetoast. Nägime vormelit, mis võitnud rahvusvahelisel võistlusel ja robotroonika laborit. Metsa alt jalutasime staadionist mööda kohalikku tehnokeskusesse, mille eesmärgiks ülikoolide ja ettevõtete sidemete arendamine. Siin oli samuti mitmeid erinevaid laboreid, millest põnevamateks 3D printeri ehitajad, kunstneeru mudel ja Estcube kosmose sateliit.

Viimase juures meil vedas, sest ehkki uks oli kinni saabus just õigel momendil mees, kes asjaga otseselt tegeles. Kuuldes, et Mari Toronto Ülikooli raketiehituse meeskonnas tärkas tal huvi. Meile näidati millistel orbiitidel liiguvad ilmasatelliidid, kuidas neilt laaditakse maha andmeid ning kuidas arvuti tooretest signaalidest pildi ekraanile ehitab. Vestlesime oma tund aega vahetades lahkudes kontaktandmeid. Tüdrukul on mingi lootus saada sinna abistama juulikuust, eks näe.

Enne kojusõitu võtsime tudengisööklas eine. Odav ja maitsev, mina kasutasin võimalust mulgikapsastega maiustamiseks:) Arutasime, et kui laias maailmas tudengid teada saavad kui odav on siin õppida, siis tekkib kardetavasti hirmus tung. Teatud erialadel ka inglisekeelne õpe tasuta, elamiskulud minimaalsed, toit odav, õppejõud tasemel, ruumid ja seadmed korralikud ning mis kõige tähtsam - õlut võib osta juba 18 aastaselt tudengi kohvikus odavamalt kui Coca Colat enamustes arenenud riikides :)

Lõpuks arvas Mari, et miks mitte tulla siia oma kraadi tegema peale Torontos lõpetamist.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!