Thursday, April 2, 2009

Matkaplaanid

2000 kevad - 4 aastane Mari ja mina Killarney's

Reserveerisin telgiplatsid nii Awendas kui ka Killarney's. Seda saab teha kõige rohkem 5 kuud ette ja minu üllatuseks oli enamus kohtasid juba ära võetud. Killarneys olid augustis enam kui kahesajast vaid paar kolm telgiplatsi vabad, Awendas umbes kümnendik reserveerimata – paremad muidugi võetud. Kui ei teaks, et ka muidu on pargid populaarsed arvaks, et telkimine on seoses majandusliku allakäiguga odava puhkusena moodi läinud.


Awendasse läheme randa telgitama, seal on rohkem niisama puhkamine, rannas lesimine, ujumine ja öösel tähtede vaatamine, sest koht on asustusest ja valgusreostusest suht kaugel. Kindlasti teen ka mõned lühikesed matkad, et näha mis vormis lapsed on.


Augusti algul sõidame Killarney'sse. Esimesel päeval lühem matk mägedesse hindamaks laste vastupidavust., Teisel hommikul seljakotid selga ning suundume neljaks päevaks metsikusse loodusesse. Kõik eluks vajalik peab kaasas olema. Suurema osa laadin endale selga aga lapsed peavad ka üht-teist tassima. Võtan ühe kolmese telgi, ühe magamiskoti pealepanemiseks (alla saab pehmenduseks lehepudi, oksi ning riided seljast), kuiva toitu, vett, potikomplekti, suure noa. Igale ühele on 'survival” komplekt (taskunuga, tulemasin, taskulamp, vile, metalltops, kompass, sidet plaastreid, ...). Muidugi on mul kaart ja GPS (topo kaardiga). Mobla levi pole seal absoluutselt kuid Nokia GPS'i saan kasutada.

2000 kevad - Meie matkaseltskond Killarney's

2000 sügis - Perega Killarney's

2008 kevad - Mina Killarney's

Esimesel päeval läbime kõige pikema lõigu. 16-17 kildile eeldatakse kogenud matkajal kuluvat 9-10 tundi. Seega peame varakult teele minema, et mitte pimeda peale jääda. Teine etapp on suhteliselt lühike, vaid 7-8 km (3-4 tundi), paneme telgi üles, sööme veidi ja ronime siis kohaliku kõige kõrgema mäe tippu. Edasi-tagasi eeldatakse 5-6 tundi kuluvat. Meil loodetavasti vähem, sest võtan vaid vee ja kaerahelbe pulgad kaasa. Kolmandal päeval suundume tagasi läbides umbes 13 km, neljandal ootab ees nii 11 kilomeetrine tagasitee, ööbime suurel telkimisplatsil. Viimane päev võtame rahulikult, pugime autosse jäänud kraami ja lesime rannas.

P.S. See pole Aprillinali!

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!