Saturday, January 31, 2009

Mereröövel

Olen mitu õhtut agaralt Colin McRae rallimängu mänginud. Vanem laps näitas mulle kuidas saab vaadet reguleerida. Kui enne nägime rada auto tagant õhust nii, et ka masin peal siis nüüd muutsime sõidu realistlikumaks pannes ekraanile ainult vaate läbi esiakna. Vastu puud sõites ehmatas ikka ära ja lumehange sisse kihutades viskas lume üles nii et mõnda aega ei näinud midagi. Nüüd oli kaardilugeja kuulamine palju olulisem, sest juhi kõrguselt pole eriti kaugele teed ette näha.

Hiljem õhtul vaatasin neti pealt uuemaid Ralli mänge ja avastasin Richard Burns Rally, see on üleeelmise aasta oma ja kõrgeima mängijate hinnanguga. Radade graafilisel kujutamisel on füüsiliselt kohal käidud ja neid filmitud. Vebilehel näidati võrdlevaid tegelikke pilte ja seda kuidas rada mängus välja paistab. Täitsa üllatav, et suures osas on suudetud pildid kattuma panna, isegi asfaldiaugud on rajal olemas. See on siis järgmine mäng mida tahan.

Peale õige pikka uurimist selgus, et ameerikas pole seda müügil, sest ralli pole siin populaarne. Üle interneti ei saa ametlikku versiooni nende veebilehelt millegi pärast maha laadida, nagu on võimalik mõne teise mängu puhul. Täiesti seletamatu tavaloogikale, miks ei võiks tootjad oma veebilehtedelt otselaadimisega müüa oma mänge. Nad saaks palju suurema kasu, sest poed võtavad pikalt üle 50% vahelt. Nad võiks ju veidi odavamaltki niimoodi anda, sest siis ei tule ei DVD’d, karpi, ega trükitud juhendit kaasa, millele muidu peaks kulutama, transpordist rääkimata. Igatahes selgus, et uue originaalse mängu saaks $10 eest, mis olen hea meelega valmis maksma, kuid inglismaalt selle kohale toimetamine võtaks paar nädalat ja saate ning tollikulude liitmisel kasvaks hind üle $30, mis on juba veidi palju. Pole miskit teha, nii lihtsalt sunnitakse piraadiks hakkama.

1 comment:

  1. Mina ka pooldan seda, et tõmmata internetist omale vajalikke asju. Sest igasugused DVD-d ja CD-d võtavad ainult ruumi ja muutuvad vanaks ja on ühesõnaga nagu kasutud, keskkonnasõbralikud nad nagunii pole.
    Nii et jah, vahel tuleb olla piraat :)

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!