Monday, February 11, 2013

Fotokal on punkt:(


Sihuke tume plekk see on
Paluks nüüd mitte arvata, et fotokal "päevad" on. Siin vahel ju kasutatakse poolnaljaga otsetõlget inglisekeelsest terminist "period" mis tähistab nii kirjavahemärki kui naisoo kord kuus esinevat tujukat ajajärku. Igatahes otsustas meid seni kohusetundlikult teeninud Canon SD 780is, et piltide isikupärasemaks muutmiseks võiks ühe tumeda punkti või laigu lisada.

Ega kohe ei märganudki, sest zoomimata oli tegu õige kahvatu plekikesega. Silma hakkab riivama alles siis kui sattub fotol heledama piirkonna peale või siis zoomides muutub teine õige konkreetseks. Silma jäi kui laupäeval suusatamas olles pilte plõksutasin. Arvasin, et küllap miski puru objektiivil, ei tahtnud suvalise asjaga hõõruda, eks kodus vaatan.

3X zoomiga õige terav teine
Esialgu proovisingi piirituse ja vatitopiga läätse puhastada, kasu ei tuhkagi, täpp ei kadunud kuhugi. Ilmselt on miski prügi kaamera sees kas läätsel või kusagil mujal kujutise teel. Internetis asja uurides selgus, et just nii ongi, aga seni pole veel leidnud, kuidas seda kaamerat lahti saada, et tolmutera kõrvaldada. 

Samas kui hästi "paigutada"
ei hakka otsimata silmagi :)
Kommentaariumides kurdeti sama häda ja pahandati ka selle üle, et Canon hoiab kiivalt saladuses oma teenindusjuhendeid ja tehnilisi jooniseid. Ametlikku parandusse viimine pidada maksma sama palju kui uus kaamera:(

Niisama ma veel alla ei anna. Kaamera on muidu väga heas töökorras rahuldades kõik mu vajadused ning just parasjagu pisike, et mugavalt igale poole kaasa võtta. Lisaks sai talle kallilt teine aku ostetud, et kasutusaega pikendada, need akud paraku uutele kaameratele enam ei sobi. Kui keegi puhtjuhuslikult oskaks nõu anda oleksin kole tänulik!

2 comments:

  1. Kui siiapoole kanti juhtud, siis Overalli mehed teevad korda. Ei koori 7 nahka :) ainult 6,5

    ReplyDelete
  2. Tänud! Aga juhtus ime ja sain ise interneti ja juhuse läbi punktist lahti!

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!