Thursday, July 24, 2014

Vanapoiss - ajutiselt

Kaasa turvakontrolli sabas Torontos
Nüüd saan kogeda kuu aja jooksul mis on vanapoisi elu rõõmud ja puudused. Naine lennukile saadetud tegin algust selle pahupooltega. Esiteks revideerisin külmkappi nagu merehädalune, mida ja palju süüa jagub, enne kui peab poodi minema. Koko oli entusiastlikult abiks, ilmselt lootis, et nüüd kaasa valvsa pilgu alt pääsenuna võime kõik ühe korraga nahka panna, eks hiljem vaatame mis saab:)

Pole hullu, kaks paariliitrist jäätise karpi, pakk vorste, juustulõik, mis välimuse alusel otsustades ilmselt koerale läheb, karp mune ja alumisel riiulil hulk purke ning purgikesi. Meeldiva üllatusena avastasin oliivid ning majoneesi. Kui arvestada, et kaasa küpsetas hulga leiba ning pani sügavkülma peaks nädal olema muretu. Ainult õlle olukord on katastroofiline, külmikus vaid 2 purki, positiivse külje pealt ruumi igatahes uute jaoks jagub :)

Õhtul trenni ja peale seda riided pessu, dushi alla, riided kuivama õue ja kerge ööoode kui keegi peale koera pole nägemas :) Koera jalutuskäigule viies hakkas lausa jahe, kummaline, sest minu mäletamist mööda oli ilmaennustus palavat lubanud. Enne ühteteist voodisse, Koko ronis mu kõrvale, nuuskis kaasa patja ja niuksus vaikselt. Mõtlesin, et pean vist ise ka hea une jaoks kas patja nuusutama või vähemalt koera kaissu krabama :)

Enne uinumist surfasin veidi netis avastades, et eelmine ilmateade pani puusse, nüüd kõik muutunud. Sellega üldse irooniline lugu. Meie pere on külmalemb ja üle +20C juba ebamugav, üle +25C pea väljakannatamatu palavus. Mäletan esimest suve Canadas, kui olime mõlemad veendunud, et peab minema kolima, sest teist sellist suve üle ei ela. Igatahes sain see aasta Eestis olles jahedamat ilma kui mugavaks pean, isegi minusugusele on juunikuine lumi kübe liig ekstreemne.

Torontos oodata tugevamalt jahedamat ilma võrreldes 30 aasta keskmisega
Ja nüüd Torontos anti just teada, et juulis vaid 1 (üks) päev olnud üle +30C ning paari nädala jooksul pole oodata temperatuuri +24C'st kõrgemale tõusmas - super sobiv mulle. Samas oli juuni siin kuum, mille kallis kaasa pidi õhujahutaja undamise saatel üle elama. Eestis seevastu ennustab temperatuuri tõusvat üle +30C isegi Tallinnas. Peavad vist jälle perega keldrisse kolima, sest Eestis meil õhujahutajat pole :P

Eesti viimased ilmauudised Delfist on kõnekad
Ööseks aknad lahti, paksu teki all oli mõnus põõnata. Hommikul kohe kuulsin, et vaatamata teatavale jampsile Amsterdamis olid nad siiski edukalt Tallinna jõudnud ja just peale Selverist väisamist üle ukse sisse astunud. Telefonile sai eesti sim-kaart sisse ja ongi tasuta kaugekõned üle Skype mugavalt mobla kaudu olemas. Meile see aastaid nii tavaline aga paljudele välismaalastele ikka veel üllatuseks. Kaasa isegi otsustas linna peale minna, et kiiremini ajavahest üle saada.

Teise päeva pärastlõunal võtsin ette raamatukogu treti, eks näe kas pean ikka need ligunenud ajakirjad kinni maksma, ehkki sai teised masinasse ära anda. Koer jooksis kaasa kogu tee, üritan ta selle kuu ajaga vormi ajada ja iga päev jooksutada. Õhtul mängisin veidi BF4 uusi kaarte #Draakoni hambad". Need omavad paraku liiga suurt sarnasust vanade kaartidega, lihtsalt nimi teine ja kosmeetilised muudatused maastikus ning ehitistes. Aga lahe oli üle pika aja hiire ja klaviatuuriga tüüpe nottida, eks nädalavahetusel hakkan tõsiselt remondiga pihta.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!