Friday, August 8, 2014

Keeruline olukord Ukraina ümber

Olukord muutub järjest keerulisemaks ja segasemaks. Eile nõudis Kreml ootamatult poole kaheksaks televisioonilt eetriaega, Putin pidi eriteadaandega rahvale esinema. Kui kell kukkus polnud tüüpi kusagil ja imestunud uudistelugejaile teatati, et Kreml polegi esinemist kavandanud. Samas vallandati paugupealt hulk kõrgeid sõjaväelasi ja siseministeeriumi ohvitsere. Ametikohtade põhjal otsustades olid paljud otseselt või kaudselt seotud Ukraina sündmustega.

Tekkib küsimus, mis juhtus? Avaldatud on mitmeid versioone, esimeks Putini vastase vandenõu avalikukstulemine. Ehkki teoreetiliselt võimalik, mina seda ei usu, sest taolisel juhul oleks need mehed lihtsalt kadunud ja hoobilt likvideeritud. Pealegi ei paista tüübid olevat piisavalt kõrge kaliibriga, et tsaarile tõsist ohtu tekitada. Teine teoreetiline võimalus, et see seltskond ei allunud käsule keeldudes Ukrainale kallaletungimisest tekitades nii olukorra, kus Kreml ei riskinud käsku anda. Kolmas ja minu arust kõige loogilisem variant, et tüüpe karistati ebaõnnestunud Ida-Ukraina kampaania eest.

Kõrvalise käiguna vallandati majandusministi asetäitja, kes julges kritiseerida valitsuse otsust pensionifondi kasutamiseks "mittesihtotstarbeliselt" ehk eelarveaukude lappimiseks. Tüüpiline käitumine läänes finantsraskustes firmade puhul. Enne pankrotti minemist haaratakse viimasest õlekõrrest ehk ressursist, milleks pensionifond, tavaliselt sellest abi pole.

Lisaks tuli uudis, et Venemaal lubatakse nüüdsest avalikku internetti ainult passi esitamisel sisse logida. Tere tulemast tagasi Nõuk Liidu tüüpi totaalne tsensuur. See oleks naljakas kui poleks nii masendav.

Aga pildi veel sogasemaks ajamise eest vastutab Obama, kelle avaldus puudutas Iraagis mässuliste pihta õhulöökide andmist vastu tulles Iraagi valitsuse palvele. Eriti ebaõnnestunud ajastus. Kas on veel lihtsamat teed anda Venemaale võimalus Ukrainasse sisse tungimiseks. Venemaa tuleb vastu Donetski ja Luganski vabariikide palvele neid ründavate Ukraina fashistide pihta õhulöökide andmise palvele. Tundub ju väga sarnane, eriti kui osavalt maailma ja Vene üldsusele esitada. Mind paneb ainult muretsema kas jõuan selle ennustuse enne postitada kui Venemaa tegutsema hakkab. Sellist kandikul ette toodud kuldset võimalust ei saa Putin ometi käest lasta.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!