Tuesday, May 3, 2022

Jooks, linnud, kalad

Aprilli jooksud
Pardid murul 10 ajal õhtul

Unustasin oma aprillikuu jooksukokkuvõtte postitada, parandan vea. Enam-vähem normaalselt läks, 125 kilti tuli kokku, eripäraks asjaolu, et kõik jooksud olid üle 6 kildi. Mitte et see eesmärgiks oleks olnud aga lihtsalt kujunes nii. Keskmine tempo tasapisi tõusnud võrreldes aasta esimese kolme kuuga, samas pole sammus ikka sama kergust, mida eelmine aasta kogesin, eriti sügisel. Temperatuuri poolest meeldib mulle kõige rohkem viie ja viieteist plusskraadi vahel joosta, ei hakka liiga palav.

Lindudest nii palju, et eile hilisõhtul koertega jalutamas käies hakkasid elukad äkki pisikese baptistide kiriku poole kiskuma. Eksite kui arvate, et neil järsku usuline ärkamine toimus. Hoopiski lebotas kiriku ees murul pardipaar. Emane ja isane ninapidi koos. Miks nad jõe või tiigi asemel keset linna muruplatsil kükitasid oskab vaid ornitoloog seletada. Koeri liiga ligi ei lasknud, ehkki ega nad peale nuusutamise muud teinud oleks. Pardid oleks võinud uudishimu agressioonina tõlgendada ja koertele tuule alla teha. Moblaga plõksutasin huvi pärast pildi, et näha mis kvaliteedi öörezhiim ja 6X zoom kombineerituna annavad - üllatavalt hea kui veel paari aasta taguse tehnoloogiaga võrrelda.

Kaladest nii palju, et laupäeval töö lõunavaheajal käisin järve ääres jalutamas. Mingid tüübid õngitsesid kalda ääres, veidi eemal oli ka silt üleval mis andis teada, et Ontario järv lõpuks piisavalt puhas siit püütud kalade toiduks tarvitamiseks. Põnev oli näha kalade pilte ja neid kohapealsete nimedega kokku panna - asjatundmatu kodanikuna olid mulle tuttavad vaid ahven, haug ja karp. Sildil soovitus mitu eri sorti kala kuus võib ilma akuutset mürgitust kartmata nahka panna.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!