Saturday, April 23, 2011

Karate Munadepühadel

Sel ajal kui enamus inimesi siinmaal leisitas, ehk niisama pere seltsis logeles ja traditsioonilist kalkunipugimis festivali pidas oli meie perel hoopiski "tervislikum":) ettevõtmine käsil. Terve laupäeva jooksul polnud suurt mahti ega isu süüa, sest kes ikka tahaks peale jalaga kõhtu saamist oma hommikusööki platsile kõigile vaatamiseks välja lurtsatada.

Meie tegemistega rohkem tuttavad tabasid ilmselt juba ära, et tegu oli järjekordse karate turniiriga - kevadine Shito Ryu Itosu Kai Canadian Chempionship. Nagu juba esimeselt pildilt võib näha läks lastel seekord üle ootuste hästi. 13 aastane pisem plika sai kuni 14 aastaste juunioride arvestuses esikoha katas ja teise koha vabavõitluses (pildil medaleid pole kaelas, sest emme oli need juba kotti toppinud), millega kaasnes parima naisjuuniori karikas. Vanem sai teise koha juunioride katas ja neljanda koha täiskasvanud mustade vööde kategoorias.

Esikoha vääriline Bassai-Dai kata ja teise koha saavutanud Seienchin.

Vabavõitluses pandi vanem tüdruk ainsa juuniorina täiskasvanute klassi, põhjendusega et homme läheb musta vöö katsetele, suvel saab niikuinii 16 ja juunioride hulgas oleks tal liiga lihtne võistelda. Kohe esimeses ringis sai ta vastaseks hilisema võitja ja kaotas kindlalt, kuid ei hakanud hädaldama kui paar matsu sisse sai. Lõpuks annetati talle karikas "for sportmanship" tõlkes vist kui kõige sportlaslikumale karatekale, mis iganes see tähendada siis võib. Ma arvan, et ilmselt suhtumise ja oleku eest.

Moment pisema plika vabavõitluse finaalmatshist ja naiste mustad vööd vabavõitluseks valmistumas.

Minul läks ka suht normaalselt. Vabavõitluse esimeses ringis võitsin kindlalt 6-1 üht suurt kasvu Quebecki prantslast, teises ringis kaotasin 3-4 noorele kutile, kellel oli ootamatult hea ajastus. Tegu oli täiesti võidetava vastasega (kes sai hiljem kolmanda koha) aga läksin mütsiga lööma ja tegin mitu lihtsat apsakat. Lõpuks lihtsalt sai aeg otsa, aga mis ma ikka peale kaklust rusikatega vehin - kui tema sai rohkem punkte siis ta lihtsalt oli parem ja kõik. Pilte on momendil suht vähe kuna kõik võistlesime ja kaasa pidi nii fotoka kui videokaameraga askeldama. Hilisema analüüsi huvides eelistasime muidugi videot, kust ei viitsi täna õhtul pilte hakata välja keevitama.

Minu esimese ringi matshist jalalöök Ushiro-Geri ja Oi-Tsuki hüppel.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!