Monday, April 4, 2011

Kevadilm

Ei noh, täna tegi ilm küll Aprillinalja. Olin kodus ja käisin vaid hommikul koera jalutamas ning lõuna ajal passitaotlusi sisse viimas, seda juba õige mitmendat korda siinmaal. Vastik külm vihmane ilm nagu novembris. Eelmisel õhtul sadanud 5 senti lund oli küll jõudnud sulada. Poole nelja paiku kui laps koolist t-särgi väel jope näpus tuli küsisin, ega ta ometi soovi meelega haigeks jääda. Plika vaatas mõistmatult otsa ja küsis, mis sa räägid, õues on ju palav ilm, ta jäävat pigem haigeks kui jope selga paneb ja üle kuumeneb.

Teatasin, et täna on juba neljas aprill ja pealegi pole niikuinii ilus oma vana isa üle nalja visata nagu te esimesel tegite kui ma taha aeda lapsi otsima läksin. Aga kui too kindlalt väitis, et toas on külmem kui õues, siis otsustasin ise kontrollida. Ukse peal viskasin kahtleva pilgu tagasi, aga kellelgi polnud tagasihoitud muiet näol. Ust avades lõi tõepoolest soe ja niiske tuulepuhang vastu. Kraadiklaasi vaadates selgus, et lapsel oli pea et tõsi, temperatuur väljas +18C, sama mis sees aga palju niiskem jättes soema mulje - no ikka täitsa uskumatu kui kiiresti siin võib ilm muutuda.

Mingi õhkõrna lootusega auto katusele jäetud suusakast tundus sellistes oludes eriliselt ebakohane. Otsustasin ta koheselt maha võtta, et mitte linnarahva naerualuseks saada. Sellise ilmaga oli ka mõnus viinamarja väätide lõikamisega jätkata, fleecega palav aga t-särgi väele ei julgenud ka võtta, alles olin tõbine. Selline uudis siis siitkandist, ei tea mis homme toob.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!