Tuesday, July 21, 2020

Tagasi Ebareaalsusesse

Air Baltic lendab nagu ennevanasti
Enne kui keegi lugema hakkab lisan hoiatuse, et toksin seda postitust Amsterdami lennujaamas seisundis, mis ei lubaks rooli minna, ei Eestis ega ka Kanadas. Lisaks veel sihuke melanhooliniline situatsioon kui õlu maksab 5euri ja seetõtu olen sunnitud veintsi manustama. Eesti juustuga segades täiesti mõnus, peab tunnistama. Kirjavigasid paluks mitte kommenteerida, sest neid lihtsalt ei viitsi kparandada.

Originaalselt poleks mul olnud võimalust läpakat avada, kuna lendude vahe vaid poolteist tundi, patraku sain check-in'i tehes teate, et mu lennuaeg on muudetud, kas tahan seda acceptida või loobun lennust. 6 tunnine ootamine Amsterdamis ei tundunud liiga hhull, pealegi muud valikut niikuinii ei pakutud. Seega istun siin, pehmes tooolis (mitte nii pehmes kui Gtallinnas), libistan hhispaania veini, näksin Eesti juustu kõrvale ja blogistan suurest igavusest.

Aga tegelt on ikka hull kultuurishokk. Eestis pea pooleteise kuujooksul oli kõik nagu ennevanasti. Samas juba lennujaamas, tehti selgeks, et lahkute tsiviliseeritud ühiskonnast barbarite maale - pange parem heaga maskid ette. Hirmu peletamiseks avasin prosecco ja punase veini minipudelid, mida kahjuks tollivabalt ei müüdud, sest klienditeenundaja sai mu ilmest aru: tüüp ei kavatse neid pudeleid EU piiridest välja viia. Ah, pekki - kingin paar euri Eesti riigile maksude näol (tegelt muidugi paneb vahendaja enamuse atsku).

Hollandi pervektselt geomeetrilised põllud
Bolti teenindust peab kiitma, sesyt see saabus 2 (kahe) minutiga, pidin alskma tal viis minti oodata, et kohvimasin kinni lülitada, kohver masinani sikutada, võtmed ära peita ja siis uuesti üles otsida. No oli vaja rattapump garaazhhis oleva auto istmele pamna, meenutamaks igaühele juhipoolse esikummi vältimatuit lekkimist. Massina olin juba enne kasepakule toetanud, et rehv tühja kummi lõplikult ära ei tertsiks. Bolti tüüp ukrainlane, kes kiitus eesti elu ejhkki keelt ei vallanud. Vestrlusy käis Eesti-Ingliuse-vene- ukraina(vist) segakeeles, arusaamisprobleeme polnud. 

Tallinna lennujaamas ei huvitanud maskikandmine kedagi, lennukil siiski pidi ette sikutama. Enamuse lennu ajast põõnasin. Amsterdamis sain kaasalt sõnumi, mis käskis karmilt pidada kinni kõigist karantiini reeglitest, vastasel korral ootab mind vahtralehemaal äsja taaskehtestatiud surmanuhtlus - ok see oli pisike lialdus aga ainult pisike. Enamus kodanikke Schipolis kannab näomaski, ametnikud üldiselt ei tüüta tüüpe, kes toitu või jooki manustavad.

Lahe moment oli piirikontrollist läbi minnes. Piirivalve ootsis innukalt kuid edutult mu Canada passist sissesõidu templit. Lõpuks andsin armu teatades, et saabudes kasutasin oma EU passi. Vastsueks sain: Euroopas kasuta EU passi ja saadeti ilma pikemata edasi. Pull olukord, et mu Canada passis pole ühtki templit, mis vihjaks piiriületusele. Võiksin Torontos väita, et polegi kunagi lahkunud, kui ei usu vaadake mu passi😜

Hispaania Faustino VII ja Eesti Tilsit sobivad!
Kanadasse lennunpuhul tuli ka tervisekontrollist läbi käia. Esialgselt karmi olemisega tüübid muutusid äärmiselt sõbralikuks nähes mu EU passi. No ma ei tea, aga nende üksikute kogemuste põhjal julgen väita, et Atlandi läänelallas pole just populaarne hollandlaste silmis. Kokkuvõttes läbisin tervisekontrolli "!with flying colours" kuna keegi ei eeldanud sirgelt käimist, ainult temperatuuri mõõdeti distantsilt otsa eest. Ei saa ka mainimata jätta, isegi mulle silma hakkavat võimaliku rassismi ilmingut, sest ees olevaid umbkeelseid indialasi kotiti ikka põhjalikult. Hea on olla valge inimene valgete maal, just nagu must mustade maal ;)

Issanda loomaaed on ... hazmat kostüümis asiaadid
Veel kolm tundi oodata siin, peab vist veits tollivaba poodi väiusama. Lennukis peab korrektne olema ja Kanukkidemaale kaine peaga maha astuma. Alati ei pruugi nii vedada nagu üleeelmine aasta kui eestlane piirivalvekontrolliks oli ja tere ütles ning eesti keeles vestles.

Eks ma annan teada milised üllatused ees ootasid kui kõigele vaatamata elusalt Torontosse peaks jõudma😜

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!