Tuesday, July 30, 2013

Jaapan

Vetsu poti "juhtimispult"
Jaapan on üks imelik ja imeline maa. Olen siin "juba" poolteist nädalat olnud ja nii palju juhtumisi ja tegevust, et lihtsalt pole aega ja jaksu blogistada. Kirjutan kiirelt olulised momendid märkmikku ja loodetavasti suudan hiljem nende põhjal ühe Jaapani loo kokku panna. Momendil lesin Fuji mäe all noorte hostelis jaapanipärases ruumis, mis kujutab endast paberist seintega 3.5 X 4.5 meetrit ruumi. Ja lähen kohe tudile, sest homme plaanis Fuji mäe otsa ronida.

Shinkansen ehk superexpress rong
Ninja Muuseum
Aga enne jagan paar momenti, mis kohe silma hakkavad. Jaapani vetsud on seinast seina, kraavist kuni tehnikaimeni, mille sihtotstarbeliseks kasutamiseks on tarvis omada teaduskraadi. Jaapani tüdrukutest tohutu hulk kannab absoluutselt ebardlikke jalanõusid, alates tohututest Putinlikest platvormidest ja lõpetades kummikutega 40 kraadises palavuses. Märkimisväärselt paljudel on hambad hullult risti. IT alase tehnoloogia kasutamise ja kindlasti inglise keele oskuse poolest paistab Eesti pikalt ees olevat.

Ühistransport on super efektiivne ja hästi organiseeritud ning sugugi mitte kallis, ninasarvikul põhjust Jaapanisse komandeeringule kogemusi omandama sõita. Jaapanlased on ka ülitäpsed ja korrektsed, annavad ehk sakslastelegi silmad ette. Sõbralikkusest juba kirjutasin ja võin kinnitada, et see polnud juhuslik esimese päeva erand. Lääne inimesele harjumatut sõbralikkust ja abivalmidust kohtad pea igal sammul.

Karate MM Osakas, 3 ringi matsh
Enamus tehingutest toimub sulas, krediitkaarti ei pruugi isegi valitsusasutused vastu võtta. Deebitkaardiga ei maksa üldse vehkima minna, ainus koht kust momendil raha suht kindlalt kätte saab on Jaapani Posti ATM. Aga karate koha pealt on nad eksperdid, pole miskit öelda.

Praegu tundub, et magada vist eriti ei õnnestu, kui pole just kuulmishäiretega õnnistatud või siis surmväsinud. Noh aga eks ma pean proovima. Õnneks malevakogemus all, aga on küll tunne nagu neetud hipikommuunis. Pildid tulevad edaspidi

1 comment:

  1. Hahaahaaaaa. Hipikommuni kild Jaapani kohta on lihtsalt pärl. Edu teile seal :)

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!