Tuesday, May 24, 2016

Victoria päeval kirurgiat harjutamas

Täna, esmaspäev oli meil vaba, sest kuninganna Victorial (sel kuulsal 19 sajandi valitsejal) oli sel päeval sünnar. Ei me tast suurt miskit tea ega pea, isegi lapsed mitte, kuid vaba päev kulub alati ära, eriti kui tegu ametliku riigipühaga, mille eest täiega makstud saad. Vana nõuka kombe kohaselt sai riigipühal tööd rabada. Koristasin garaazhi ja lõikasin mooruspuu oksi vähemaks, et tikripõõsale liialt varju ei annaks. Kaasa ehitas vahtkummist istmeid-voodeid allaruumi. Lisaks tegi imehea rabarberikoogi, mille asjus olin juba mõnda aega vihjeid teinud.

Suurem laps nokitses mu Nexus 5 mobla kallal, mis paar nädalat tagasi kokku jooksis. Plika hakkab vähehaaval temasse tehtud investeeringuid tagasi tooma. Kiskus "mitteavatava" mobla juppideks (kahju et pilti ei teinud) ja tegi kindlaks, et pealelülitusnupu viga. Paraku osutus jootekolb liiga kohmakaks, et miniatuurset nuppu mikroskeemilt teisi elemente kahjustamata lahti sulatada. Nokitses nupu kallal, pani mobla kokku ja sai käima. Tellis siiski netist peenema jootekolvi, sest ehkki momendil nupp funksib, on karta et varsti võib jälle üles öelda, kindlam on uus panna.

Mul oli ka plaanis pöial noaga lahti nokitseda, sest mõne päeva eest õnnestus viinamarjade lõikamise käigus üks kuivanud oks pöidlast sõna otseses mõttes läbi torgata. Sikutasin üht eriti kangekaelset vääti, käsi libastus ja terav oks läks sutsti pöidlaotsast läbi ning murdus. Jõllitasin näppu, mis meenutas sashlõkitükki, verine ora kahelt poolt paistmas. Pikemalt mõtlemata sikutasin rapsti ora välja aga tundsin kohe, et osa jäi sisse. Verd tuli päris mehe moodi, kraanikausis lasin külma vett peale, vähehaaval veritsus vähenes, kaasa pani plaastri. Nüüd muidugi hakkas näpp valutama ja tuikas pidevalt mitu päeva, esimene öö ei saanud hästi magadagi.

Esialgu lootsin, et ehk mädaneb sissejäänud oksatükk ise välja aga praeguseks on mõlemad augud kinni kasvanud. Näpp katsudes valulik ja kergelt paistes, sest pind ikka sees. Igavene jama on paremakäelisel üritada parema käe pöialt vasaku käe abil taskunoa otsaga lahti lõigata. Kaasa ja lapsed keeldusid lihunikutööd ette võtmast ning käskisid arstile minna. Kurat ei julge ju, arst teatavasti teeb haiget :P Proovin homme veel korra ise aga kui ei õnnestu, siis pean vist ikka minema :( Lisaks vaja vaablastega võidelda, need sullerid maja räästa alla pesa teinud ja uuristavad laudadesse aukusid. Kui peaks putukatega võitlemisel susata saama, siis üks käik arsti juurde, tõmbab nii pinnu kui nõelad välja - nähkem iga näruse asja juures ka selle häid külgi :D

3 comments:

  1. marss, marss arsti juurde, et veremürgitust ei tuleks.

    ReplyDelete
  2. Et arst teeb haiget, aga ise kirurgiaga tegelemine ei tee või? ☺

    ReplyDelete
  3. Käisin täna taskunoaga kallal, aga ei saanud hakkama. Vasaku käega olen ikka koba, eks te proovige vale käega kirjutada rääkimata noaotsaga oma pöidlas surkimisest. Desinfitseerimise mõttes leotasin näppu ja nuga viinas. Homme siis doktori visiit, ehkki näpp on vist hirmust nagu paremaks läinud :P

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!