Monday, May 2, 2016

Laupäevane loodusjalutuskäik, modell ja tee-elamus.

Olime juba varakult plaaninud laupäeval koertega kuhugi looduslikku paikka jalutama minna. Laupäev tundus nii ilma kui ka ajastuse suhtes paras, päikseline ja normaalse temperatuuriga päev, pealegi oli reedel lapse viimane eksam. Noorem plika läks tööle ja kaasa ei viitsinud seekord tulla, aga see-eest kutsus vanem tüdruk oma kursaõe retkele. Too on üldse omapärane ja vahvalt eelarvamusi murdev tüüp. Korea päritolu tüdruk tegeleb mehhaanika inseneriks õppimise kõrvalt edukalt modellindusega. See aasta võttis kvantmehhaanika kursuse, kuna sihuke asi pakub huvi. Matkates tuli kuidagi kosmoloogia jutuks kusjuures selgus, et sel teemal on ta enam kui võrdväärseks partneriks. Tasub arvestada, et stereotüüpidega peab ettevaatlik olema, kõik modellid pole blondid, ilusad ja lollid kui lauajalad. Alles blogi jaoks tema pilti netist otsides avastasin totaalse üllatusega, et modellinduses on see neiu tõsine tegija, isegi VOGUE poolt tunnustatud. Esimest korda siis olen rahvusvahelise modelliga samas autos sõitnud ja jalutamas käinud ;) Hea et oma tütar kaasas, muidu veel ajan kaasa armukadedaks :D

Lucrece on vasakult neljas
Mugavuse mõttes sõitsime seekord õige lähedale, Rattlesnake Pointi ehk Lõgismao Nukile, mis kujutab endast paekivi järsaku kohal ja selle all kulgevat suht populaarset matkarada. Igati sobiv kevade esimeseks matkaks, pikka teekonda ei söendanud ette võtta kuna nii noorem kutsikas kui ka tütre sõbranna esimest korda matkamas. Takkajärgi võib öelda, et mõlemad pidasid edukalt vastu ja olid õnnelikud valitud raja üle. Kutsikas ei kavatsenudki ära väsida vaid hakkas vahepeal suurest rõõmust tohutu kiirusega metsa all ringiratast jooksma. Koko vanema ja kogenumana vaatas pealt ise ilmselt mõeldes, et vaatame mis sa siis teed kui tagasi hakkame minema.


Ronisime kaljueenditel ja kaljupragudes olles siiski liikumisvabaduses piiratud koerte võimete ja minu mõõtmetega. Elukad nimelt ei saa liiga järskudest kohtadest üles ja alla, isegi tõsta oleks neid raske ning ohtlik. Kui koer peaks libisema kuhugi sügavasse kaljuprakku poleks lootustki sealt neid välja õngitseda. Paaris kohas oli nii kitsas, et vaid tüdrukud suutsid end läbi pigistada, mina ootasin koertega kuni nad kaljupragudes oma avastusretkel käisid. Piltidega oli seekord suht nigel, sest nagu eelmises postis mainitud, andis mu mobla otsad ning olin sunnitud vana fotoka välja otsima, mille aku kahjuks 8 aasta jooksul õige hädiseks jäänud. Pildi kvaliteet hämaras osutus täiesti talutavaks.

Tagasi auto juurde jõudes korjasin sinna pingile unustatud kileka ja fleecevesti üles. Autost välja astudes olin arvanud, et jahedavõitu ja võtsin eelnimetatud asjad näppu. Pingi juures jäime momendiks mingite kanadalastega juttu ajama. Kuna koerad nuuskisid üksteist, panin riided momendiks pingile ja unustasin sinna. Aga nagu olin lootnud, siis inimesed kes käivad looduspargis matkamas on viisakamat sorti ja ei pane piknikulaual vedelevaid võõraid riideid pihta. Koju sõites olid nii koerad kui lapse sõbranna nii kutud, et jäid tagaistmel üksteise kaisus magama. Tegin neist päris naljakad pildid aga tütar arvas, et pole viisakas avalikult postitada, äkki rikun veel modelli imago ära :D

Kodus oli kaasa head paremat valmistanud, korealane sai maitsta eestipäraseid toitusid. Eriti meeldisid talle küüslauguvõiga kodutehtud rukkileivad ja vaarikatega kaetud sidrunimaitseline toorjuustukook. 
Omalt poolt õpetas meile uue nipi kuidas teed juua. Võta kvaliteetne teepakk ja pane klaasitäie külma vee sisse kümneks kuni viieteistkümneks minutiks ligunema. Mina suhtusin õige skeptiliselt sihukesse ettepanekusse olles Jaapanis kokku puutunud jälemõru külma rohelise tee joogiga. Viisakuse pärast otsustasin proovida, tulemuseks oli äärmiselt üllatav ja meeldiv joogikogemus. Soovitan kindlasti järgi proovida, eriti sobiv karastav külm jook kuumal suvepäeval, isegi aroom on värskendav. Meie kasutasime Tetley Earl Grey teed aga usun, et tulemus ei erineks eriti ka teiste hea kvaliteediga teepakkide puhul. Suhkrut ei lisanud, kardetavasti vaid rikuks maitseelamuse.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!