Monday, January 1, 2018

2017 Piltides

Ei ole viitsimist eelmist aastat traditsiooniliselt kokku võtma hakata, niigi sai lausa 150 postitust tehtud, enamus juhtumiste mitte uidumõtete teemal. Aga siiski - mis mulle 2017 aastast kõige enam meelde jäänud või emotsioone tekitanud. Kuna pilt olevat väärt rohkem kui 1000 sõna siis otsustasin postitada 26 pilti, kaks igast kuust (juunist 4) eelmisest aastast. Esialgsest ideest vaid üks pilt kuus osutus otsustamisraskuste tõttu võimatuks. Fotode valimine kujunes omaette väljakutseks, mõnes kuus hulk meeldejäävaid sündmusi, teistes mõni üksik. No vaatame kuidas see välja kukub:

JAANUAR 2017
Jaanuar oli suhtkoht sündmustevaene, meeldejäävaimaks kujunes noorema lapse arvuti ehitamine. Paraku pidin juba siin loobuma esialgsest ühe pildi postitamise ideest, kaks moodustasid seotud terviku.
Ostetud jupid ...
... võimsaks arvutisüsteemiks kokku panduna.
VEEBRUAR 2017
Ilma tembutamine kirjeldab aasta teist kuud. Kui 12'dal oli hullem lumesadu kõigi suusatajate rõõmuks siis nädal hiljem võtsin aias koos koeraga päikest. Polnud isegi piisavalt lund kuhu õlut külma panna :P
Korralik lumi tuli maha
Nädal hiljem 23 veebruaril päevitasin aias
MÄRTS 2017
Mont Tremblant ja lõpuks ometi suusatamine, suusatamine, suusatamine ja mäed. Mont Tremblantil toimunud Põhja-Ameerika eestlaste suusapäevad oli põhisündmuseks, kuid õnneks jagus lund ka Ontariosse, kus sai ohtralt Blue Mountainil mäge kratsimas käidud.
Mont Tremblant põhjanõlv
Tütrega tõstukil, hotellid tagaplaanil
APRILL 2017
30's pulma aastapäev pole tänapäevases kärgperede ja naiste-meeste vahetuse ühiskonnas just eriti tavaline sündmus mida tähistatakse. Ronimismatk Lõgismao tipu paekaldal lapse ja koertega.
Kolmekümnes pulma aastapäev
Rattlesnake tipus paekaljudel ronimas
MAI 2017
Maikuus jõudis kevad võimsalt kohale, ilmad läksid palavaks, õied puhkesid üleöö. Canada meistrivõistluste vabavõitluse veerandfinaalis kohtusid tütred omavahel, peale jäi vanem kes peale tasavägist ja rasket poolfinaali oli finaalivastasest lihtsalt üle tuues esikoha koju.
Pirn ja õunapuud õitsevad tagaaias
Tütred vastamisi kumite veerandfinaalis
JUUNI 2017
Tütrega Eestis: Naissaar, Pakri pank, Isa juubel, Läti, Pärnu, Haapsalu, Jaanituli, Suvila, Roosta, Nõva, ... jne ...
Naissaarele sõpradega
Tütar Pakri panga all, kas leiate?
Pärnu muuli otsal keskööl
Jaanituli põhjarannikul Leegis
JUULI 2017
Suvel nagu tavaliselt proovime võimalikult palju looduses ringi liikuda. Äramärkimist vääriksid koertega ja vanema tütrega Awendas käimine ning süstasõit Ontario järvel.
Päikeseloojang Awendas
Süstadega Ontario järvel, taamal Toronto
AUGUST 2017
Jalgsimatk Algonquini rahvuspargis ja kanuumatk Killarneys, mõlemal olime koos vanema tütre ja koertega. Minu jaoks tegu aasta kõige meeldejäävamate sündmustega. Mõlemad olid ägedad ja nõudsid tõsist füüsilist pingutust, raske ühte teisele eelistada. Maastiku ja vaadete tõttu paigutan esimesele kohale Killarney.
Algonquinis mitmepäevasel jalgsimatkal
Killarney kanuumatk
SEPTEMBER 2017
Awenda rahvuspargis rannamõnude nautimine ja muidugi Invictus Games, kus kaasa osales Kanada poolt Eesti Meeskonna ühendusisikuna. Mina pole kunagi sarnastele üritustele tähelepanu pööranud, tänu kaasale sain unustamatu kogemuse osaliseks. Sellisel mastaapsel ülemaailmsel üritusel liikusin VIP passiga ringi esimest ja ilmselt viimast korda elus. Natuke kummaline ja sürr olla samas seltskonnas ning puutuda kokku igasugu prominentidega alates kõrgetest sõjaväelastest ja lõpetades endise USA presidendi ning prints Harryga.
Awendas sukeldumas
Invictus Games Torontos
OKTOOBER 2017
Harukordselt soe sügis, tänu millele sai suusavarustuse täiendamise kõrvalt veekord Awenda rannas koertega ujumas ja hulkumas käidud. Viieteistkümnendal käis Ontariost ja Torontost üle võimas torm murdes hulga puid jättes sadu tuhandeid majapidamisi elektrita. Kuu lõpupoole viisin koerad Forks of Credit provintsiparki lühimatkale. Oktoobri viimasel päeval muidugi Halloween.
Äikesetom Torontos
Forks of Credit Provincial Park
NOVEMBER 2017
Piltide põhjal otsustades haruldaselt sündmustevaene. AMD arvutimängu üritus ja sugulaste külaskäik ainsad märkimistväärivad sündmused. Karate sügisturniirile jõudis vaid noorem tütar. Kummaline kuidas mõni kuu nii tühi saab olla.
AMD Extravalanza 2017
Mudilane rõõmustab koera üle
DETSEMBER 2017
Suur osa ajast pühendasin elamise koristamise ja kolu organiseerimise ning mittevajaliku kraami likvideerimise peale. Ostsime uue külmiku. Lõpuks tuli terve meie pere rõõmuks lumi maha. Kimasime esimesel võimalusel Blue Mountainile oma uut suusavarustust proovima. Aasta lõppes jõulude ja aastalõpu peoga nagu võis eeldada :D
Lumi tuli maha ja valgeks sai nina :)
Suusamäel aastalõpu külmalainega 
AASTA 2017
Terve aasta meeldejäävaimaks sündmuseks on personaalselt minu jaoks kanuumatk Killarney rahvusparki. Metsikus looduses viibimine on mulle totaalne lõdvestumine ja lihtsalt nauding elus olemisest. Jõudsin arusaamisele, et viimasel ajal pikemad matkad kuidagi soiku jäänud, loodetavasti tuleval aastal saab käia tihemini ja kogu perega.
P.S. Juulis alustatud kaalulangetamise ja hoidmise programm õnnestus sajaprotsendiliselt suurema pingutuseta, täna hommikul peale jõulu ja vana-aasta lõpu nuumapidusid kaalusin 81.4 kg, mis jääb kenasti ettenähtud 80-82kg piiridesse. Õllega on tagasilöök, pole suutnud tarbida kogu ettenähtud limiiti kast kuus, ligi pool kasti jäi vana aasta varust üle uue aasta avansiks :P
La Cloche ahelik Killarneys

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!