Sunday, October 6, 2019

Vinge nädal Eesti spordile

Täitsa lõpp, nii palju ja nii põnevil pole mitu aastat teleka taga istunud, vaevu tekkis momente külmiku juurde õlle järgi joosta. Õnneks olen jooksmisega aktiivselt tegelenud, seega liialt aega ja ägedaid momente kaduma ei läinud😋 Eduka nädala avapaugu pani Uibo kümnevõistluse hõbedaga. Sellel tasemel pole nii kõrget kohta Eestlased Noole ajastust saati saanud. Lisaks veel omapärane tõik, et pool tundi enne tema 1500m jooksu teenis sama karva medali mehe teist tooni Bahamalannast abikaasa 400m jooksus. Maailma meedias leidis juhtum laia kajastust, suures osas ilmselt tänu asjaolule, et osapooled esindasid kahte eri rassi ja mingeid pisikesi riike, kellest enamus pole varem midagi kuulnud. Õiglane tuli kümnevõistluses kuuendaks, mis on samuti igati märkimisväärne tulemus. Igatahes tundub, et Tokyo olümpiale võib Eesti vastu minna päris realistlike medalilootustega.

Viienda vooru saatuslik vise
Kaldkirjas tekst on blogistatud "live" ehk otse sel ajal kui sündmused toimusid.

Kirt just viskas neljanda katse, tundus kulla vääriline lend kuid maandus siiski 85m lähedal kinnitades teist kohta. Kohe virutas Peters võimsalt lisades mõned sendid oma juhtpositsioonile.

Neljapäevast pühapäeva hommikuni elasin kaasa Tänaku sõidule. Ehkki avakatse ebaõnnestus sõitis Ott kõik järgmised päevad äärmiselt targalt, stabiilselt ja kiirelt. Viimasel - punktikatsel ...

Ohh pergel, Kirt vigastas viiendal katsel õlga. Lebab viskejoonel, arste ei tule kusagilt, on ikka asjaajamine seal araabiariigis. Ainult jääkoti said kiirelt peale. Positsioon pole tal momendil paha, suurem mure just Tokyo Olümpia mõttes. Eks peagi kuuleb kui hulluks vigastus kujuneb. Viskel tõmbas oda saba alla, ei teagi kas juba siis tuli vigastus või alles kukkudes, eks hiljem kuuleb. Nüüd pole muud kui oodata, kas jääb medalile või viskavad tagumised mehed viimase vooruga üle. Kettas kurivaim jäi Eesti olümpial kahest medalist kahe viimase katsega ilma.

HÕBE tuli!!!!!, kõige tähtsam info selgub küll hiljem kui saab teada vigastuse tõsidusest.

Ott Walesi rallil läbi värava kimamas
Peale dramaatilist odaviske finaali saan ralliteemal jätkata. Viimasel - punktikatsel kulutas Tänak nii Toyota meeskonna kui lugematu hulga eestlaste närvirakke uhades viimase peal ja natuke üle tuues ära maksimumpunktid poolesekundilise eduga. Maailmameistrivõistluste üldseis on nüüd õige roosiline. Ott võib juba järgmisel rallil Kataloonias tiitli kinni panna, põnevuse hoidmise mõttes võiks muidugi Austraaliani oodata 😉 


No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!