Saturday, November 9, 2019

Kolmanda dan'i Must Vöö

Musta vöö eksam 2019 November
Eksamineerijad ja eksami sooritajad
Laupäeval olid karate võistlused ja pühapäeval musta vöö eksam. Meie perest täiega kohal vaid noorem laps, seda nii võistlustel kui eksamil. Mina turniiril kohtunikuks, vanem tütar istus tõbisena kodus. Köhis teine nagu Flugzeugabwehrkanone ehk saksa flak, 15-20 köhatust minutis. Kobisin suurde tuppa diivanile magama, sest järgmist lasuseeriat oodates ei tulnud und. Tänan küsimast, teisipäeval juba sõitis tööle ja köhimissagedus on taandunud rannakaitse patareide harva kuid võimsa tule tasemele. Palavikku pole ja kurguvalu kah taandunud, tasapisi terveneb teine.

Tagasi pealkirja juurde tulles tuleb tunnistada, et pere noorim liige, ehk juunior on karate vaatevinklist saavutanud ülejäänute suhtes seeniori taseme. Ega temagi päris terve polnud aga kui soovitasin vööeksami kevadele edasi lükata ei teinud kuulmagi. Pühapäeva hommikul sõitis ise dojosse. Ma tegin oma hommikujooksu, jõin kohvi ja läksin vaatama kuidas läheb. Plikal oli just esimene paus peale põhitehnikatest üle käimist, kõik viis eksamineeritavat rampväsinud maas istudes hingetõmbe pausil. Vaatsin järgmise osa alguse ära ja sõitsin vahepeal poodi. Ei märganudki kui moblasse mess tuli. Dojosse jõudes leidsin plika istumas sel ajal kui teised katat tegid.

Puhkehetk
Tüdrukul oli suurest pingutusest aga rohkem ehk haiglasest olekust pilt eest ära kerima hakanud😵 Lasti armust moment hinge tõmmata aga siis pidi teistega edasi rabama kuni tormas vetsu, süda läks ülepingutusest pahaks. Seda on ennegi juhtunud, et eksamineeritavad minestavad või vetsupotti kallistamas käivad. Ise nägin esimese musta vöö eksami ajal tähti silme ees tiirlemas, pilt päris ära ei kukkunud, sest pressisin hingeldades rohkem hapnikku soontesse ja sain momendiks tempot veidi maha võtta. Katade ajal läks vähe lihtsamaks, tüdruk sai hinge tõmmata. Lõpus kui eksamineeritavale tulemustest teada anti ja eksamisooritust selgitati pidi ta veelkord vetsu jooksma😳

Kiki alustas Sensei Mark'i juhendamise all 
Sensei Mark selgitab eksami sooritust
Kiki ja Shihan
Kokkuvõttes loeti eksam edukalt sooritatuks, ehkki parandamise ruumi on karates alati ja igal tasemel. Seega on jõudnud 3'da dani musta vöö tasemele esimesena meie pere kõige noorem liige. Vöö enda ja ametliku tunnistuse saab kätte paari kuu pärast kui eksamitulemus Jaapanis kinnitatakse, uus vöö tema nimega valmistatakse ja postiga siia saadetakse.

Kõrvaloleval pildil seisab Kiki Shihan Kei Tsumura kõrval, kes on meie stiili kõrgeima astme musta vöö omanik väljaspool Jaapanit. Nooruses oli mees mitme maailmakuulsa karateka otsene õpilane. Tore, et järjepidevus edasi kandub.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!