Tuesday, May 19, 2020

Jooksurekord ja TarkID

Kolmepäevasel nädalavahetusel oli plaanis palju ära teha. Paraku jäi see nii objektiivsetel kui subjektiivsetel põhjustel vaid plaaniks. Pühapäevasest väljasõidust juba blogistasin. Esmaspäeva kirjutasin ilmaennustuse alusel korstnasse - pidi pikk ja pidev vihm tulema. Öösel tõepoolest sadas järjest, mis pesi õhu nii läbi, et hommikul oli eriliselt väljapuhanud tunne. Arutasime kaasaga, et sellist oleme seni kogenud vaid matkates jahedate ilmadega telgis või siis Pääsküla kodus ärgates. Ju see väidetav saastatuse massiivne vähenemine annab isegi või pigem eriti suurlinnas tunda. Magasin jutti poole üheteistkümneni.

Kuna sadu lakanud kasutasin võimalust jooksuringi tegemiseks. 11 plusskraadiga võib pilves ilmaga lühikeste pükstega särgiväel lipata, eriti kui oht vihma kaela saada. Tunne jalgades mõnus ja minek kerge. Kilomeetri aegasid kuuldes hakkasin lõpupoole veits suruma ja saavutasingi 2020 aasta 5K rekordi 22:53 ning 4:32 min/km kohta. Keskmine kildi aeg annab isegi parema aja kuna viimase otsa jooksin alla 4 min/km tempos, 5K aja mõõdavad kell ja mobla esimese mitte viimase 5 kildi eest. Salamisi lootsin Stravalt mingit "medalit" saada aga see mõõtis tavalise pikema asemel lühema distantsi, ei mingeid rekordeid. Huvi pärast koukisin 17 Novembri samal rajal joostud andmed välja.

                                Aeg1  m/km   km        T       S      P                  Aeg1   Aeg2   m/km   km
17Nov 5K Huawei  23:00  4:36  5.26km   170  128  160    Strava  22:23  (22:11)  4:27  5.31km
18Mai 5K  Huawei  22:53  4:32  5.23km   172  128  159    Strava  22:52  (22:42)  4:33  5.20km

Häh kui Huaweid uskuda, siis hoopiski nüüd tuli "kõigi aegade" rekord lüües eelneva 7 sekundiga. Paraku tulevad erinevused sisse GPS'ga distantsi mõõtmise ja selle tõttu kas mõõta 5K aeg algusest (Aeg1) või lõpust (Aeg2) mis minul alati kiirem. Kokkuvõttes saab Huaweiga 5K jooksmine 22:30 sisse paras katsumus olema, Stravaga juba tehtud ükskõik kummast otsast mõõta. Ehkki numbrid pole ju eesmärk siis enesetunnet kipuvad ikka kõdistama, miks muidu ma neid nii põhjalikult võrdlen.

Nüüd lõpuks pealkirja teema juurde. Nimelt tuli teade, et mu SmartID aegub, palun uuendage kui tahate edasi kasutada. Ohkasin raskelt ja asusin juhendit lugema. Mis ikka, proovin kas saan teispoolt maakera selle ära teha. Biomeetriline meetod tundus kõige põnevam. Kõigepealt vaja moblas äpp avada, koodid sisse lüüa, pass skaneerida ning NFC abil kinnitada, näopilt skaneerida, uued koodid sisse lüüa ja voilaa ongi tehtud. Nii lihtsalt ja kiirelt muidugi ei läinud, sest NFC'ga jurasin veidi aga veerandtunniga sain tehtud. Jube mõnus, et distantsilt võimalik. ID kaardiga paraku ei piisa seekord uutest sertifikaatidest, vaja füüsiliselt uus kaart tellida. Põhimõtteliselt saab ka ülemere teha, kohapeal mul siiski mugavam.

2 comments:

  1. Jalgadele st jalalihastele on pikad püksid paremad.
    Isegi tippsportlased ei loobu neist jaheda ilmaga, ka mitte tiitlivõistlustel. See oli vaid uitmõte...

    ReplyDelete
  2. Huvitav kas sellepärast, et lihastel efektiivseks tööks vajalik mingi kindel temperatuur. Mul personaalselt jälle kipub kole palavaks minema kui pikkade pükstega joosta, selliseid hästi õhukesi olen siiski kasutanud kui põlved külmetama hakkavad.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!