Thursday, July 8, 2021

Papagoid ja poolfinaalid

Papagoid olid ägedad ja lärmakad, poolfinaalid suht tasemel kuid igavavõitu lõpuga. Vaatasin mõlemaid lapsepõlve sõprade juures. Ilmad on hullult palavad olnud, merevesi samas Väänas külm. Teisipäeval vihma kartuses sõitsin varakult suvilasse heina kokku viskama. Juba kell kaheksa sihuke läpakas, esimese kuhjaga ajas higistama. Kui lõpuks aia taha kuhja veetud oli ka kolm õltsi läbi lastud: suust sisse ja läbi naha välja.

Parmudele ja sääskedele pakkus higine tüüp ootamatult kosutavat hommikusööki, oli teine loiuvõitu pealegi, ei viitsinud kõiki maha lüüa. Lõikasin võsa vähemaks ja mõned suuremad risti ees viljapuuoksad maha. Juba praegu on järgmise aasta jaanituleks mehe kõrgune kuhi jalalt võetud pisemaid puid aga õunapuude kallale pole veel asunud. Randa minnes tegin pildi endisest reovee puhastusjaamast, mille keegi ettevõtlik ja tutvustega tüüp on suvilaks ümber ehitamise eesmärgil ära ostnud. Hais juba hajunud, aiamaa saab vennal aastakümnete kõntsast viljakas olema😜

Kolmapäevaõhtusele finaalile plaanisin jalutada, parasjagu kümpsi oleks kirja saanud. Paraku oli nii lämbe, et peale esimest kilti istusin bussile, sõitsin mõne peatusevahe ja lonkisin siis läbi TPI ülikoolilinnaku sõbra poole. Silma jäi omaaegne kolmas ühikas kus endistel aegadel nii mõnelgi sõbrannal sai külas käidud, huvitav mõelda, kes praegu nende akende taga elavad. Vastu veeres teosammul juhita robotbuss. Natuke veel ja jõudsin semu juurde, kust tellisime Bolti, polnud enam jaksu jala veel 5 kilti kõmpida. Trett poest läbi (haarasime lisaks tavalisele õllevalikule ka veidi Põhjala sortimenti) ning katusekorterisse grillima ja vutti vaatama.

Pererahval igavesed ägedad ja lärmakad papagoid. Suure hulga võõraste nägude peale ehmusid vait aga natukese aja pärast häälitsesid seda lärmakamalt edasi. Tegu olevat "lovebird" tüüpi papagoidega, kes igati oma nime õigustasid. Nahistasid ja seletasid pidevalt omavahel, vahepeal isegi sasisid armastavalt teineteise sulestikku. Paaril oli mäne nädala eest kaks poega koorunud, kes kookospähkli sees olevas pesas sulevahetusega tegelesid. Toitmas käisid mõlemad vanemad.

Öösel koju sõitmine osutus keerulisemaks kui oleks osanud oodata. Bolti hinnad seoses nõudlusega lakke karanud, 10 kildise otsa eest taheti 40 euri. Võtsime õltsi ja ootasime pool tunnikest kuni kukkus tagasi normaalsema 15 peale. Ma ei kujuta ette, mis peale finaali sõidukilt maksab, ilmselt pean rattaga minema. Politseid muidugi oli kah linna peal suht palju väljas.

Hommik oodatult uimane, paraku mitte niivõrd eelmisel õhtul ärajoodud õllest kuivõrd lämbest ja niiskest ilmast. Lebotasin niisama oodates millal olukord paremaks läheb, äikesehoog tõi lõpuks sutsu kergendust. Vihma kallas õige pikalt ja vahepeal väga intensiivselt. Rõõmuga võisin kogeda, et eelmisel aastal parandatud katus ja korstnaäär ei lasknud tilkagi läbi. Plaan oli täna Balti Jaama kommipoes käia ja raamatukogust läbi astuda. Näis kas viitsin või keeran uuesti sirakile, puhkus on ikka mõnus, pole kuhugi kiiret.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!