Thursday, November 29, 2012

Maitseelamus

Selline on vetikate pakend
Esimest korda sain seda imelikku kraami tuttava sünnipäeval mekkida. Tolle lapse sõbrannast olla pakike maha jäänud. Mina olen selline tegelane, kes alati uusi asju tahab proovida kui need just erakordselt jälgid välja ei paista. ´Röstitud vetikad nägid välja nagu õhuke roheline paber. Lõhnasid täitsa tüüpiliste vetikate moodi, tuletades mulle elavalt meelde lapsepõlves Pärnus paadisilla postide küljes hõljunud mererohtu. Ettevaatlikult lehekese äärest näksides tundus esimesel momendil harjumatu kuid meeldivalt soolakas. Õlut peale rüübates meenus kuidas malevas sai merre kukkunud õllepudel päästetud, kerge merevee lisandiga õlu mekkis just selline.

Viisakuse pärast lõpetasin ühe lehe ära ja üritasin siis mereandi kaasale ja lastele pakkuda. Kaasa proovis aga peale esimest näksi loobus, lastele ei õnnestunud mererohtu mingi nipiga suhu toppida. Olin sunnitud teisegi lehe ise ära lõpetama, nüüd teadsin, et targem on õllest hoiduda. Teatava üllatusena ei tundunud vetikas enam üldse paha, maitsenäsad olid esimesest ehmatusest üle saanud. Poole tunni pärast võtsin veel ühe lehe täitsa vabatahtlikult, mõnus soolane snäkk ja samas pikalt tervislikum kui mingi kartulikrõpsu tüüpi rämpstoit.

Ja nii näevad õhukesed grillitud "vetikalehed" välja
Olin juba unustanud kogu loo kui eelmine nädal jäi poes pilk peatuma miskil eksootilisel kena kujundusega pakikesel. Lähemal uurimisel selgus, et Korea päritolu röstitud vetikad, kolm pakki dollari eest. Pikalt mõtlemata suskasin kolmese pakendi korvi ja kodus nagistasin ajakirja lugedes enne lõunasööki terve paki mõnuga nahka. Igatahes, keda huvitab siis konkreetsemad andmed on järgnevad: pakis sisu vaid 5 grammi, koostisained: vetikad, seesamiõli ja sool, tehtud Lõuna+Koreas. Täitsa põnev eksootiline näks. Julgen soovitada kaalujälgijatele, sest vetikaid süües, eriti 5 grammi kaupa, on salenemine garanteeritud:) Pealegi saab neid Eestis tasuta igalt poolt veest korjata, ainult röstimise vaev:) Tegelt ei tea ma muidugi mis sorti vetikaga tegu, nii et ärge ikka ise korjake:) Võib-olla see ongi Põhja-Korealaste põhitoiduseks kui riisisaak ikaldub.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!