Saturday, March 23, 2013

Omasooiharatest ja sõnavabadusest



Mõnda aega tagasi jooksis uudistest läbi kõlakas meie olümpiavõitja arvamusest homode kohta. Siinkohal on vist sobiv ära märkida, et "heal lapsel" mitu nime nagu omasooihar, gei, pede, homo, pervo, ...  Ma kavatsen kasutada homo, mis lühike ja selge ega oma hukkamõistvat varjundit. Kui tavaliselt lasen taolised uudised ühest kõrvast sisse ja teisest välja siis lõpuks hakkas mind tüütama selle pidev meedias heietamine ja eriti Erkki süüdistamine. Et ikka kindel olla kas ta miskit tõepoolest ebakohast ei öelnud otsisin üles algallikad.


Ekspressist võib igüks ise jama põhjustanud kirjad üle lugeda. Mina ei leia kummagi autori kirjades midagi taunimisväärset, tavaline vaidlus mis põhineb erinevail arusaamistel kusjuures oma vaatevinklist vaadates on mõlemal õigus. Seega siis milles probleem, paistab et ikka selles, et tuntud inimene julges avaldada oma arvamust. Mida kuradit, me ju elame riigis, kus peaks olema sõnavabadus! Muideks ka Sibula ütlemises “On igasuguseid kõrvalekaldeid, on inimesi, kellele meeldib loomadega ka.” pole ju tehniliselt midagi valesti. Igasugust seksuaalkäitumist, mis pole otseselt ette nähtud järeltulijate saamiseks võib TEHNILISELT nimetada kõrvalekaldeks, mida iganes kõiksugu rahvusvahelised organisatsioonid siis ka ütlevad.

Rõhutan, et Erkki ei kutsu üles homosid vangi panema või taga kiusama, lihtsalt avaldab oma arvamust. Sama moodi avaldab Lisette oma arvamust, kuid ainult tema üritab oma arusaamist ka teistele peale suruda samas kui Erkki seda ei tee! Lisaks ei saa ma aru, miks peavad homod igasugu paraade korraldama ja oma erilisust rõhutama. Millegi pärast heterod ei tunne vajadust oma seksuaalsete kalduvuste reklaamimiseks.


Jah tunnistan oma "pattu", et kuulun ise kah enamuse hulka nägemata miskit erootilist sama soo, loomade, taimede ega muude objektide juures mida teoreetiliselt võiks ju kasutada sugutungi rahuldamiseks. Aga samas leian, et see ei puutu minusse, keda või mida teised inimesed panevad, seni kui nad ülejäänutele sellega kahju ei tee. Käigu oma paraadidel ja lehvitagu vikerkaarelippusid ja minu pärast kas või praktiseerigu tänaval. Ma saan ju alati pilgu kõrvale keerata kui ei meeldi. Aga ärgu tulgu demokraatlikus riigis õiendama, kui keegi julgeb erinevat arvamust avaldada !!!


Kogu seksuaalne moraal ja käitumisnormid on suures osas religioosse taustaga, kus pole tihtipeale suurt miskit reaalsusega seonduvat. Inimesed lihtsalt kujutavad ette, et see või teine käitumine on "õige" või "vale", sõltuvalt millises kultuuriruumis elavad. Antiikses Kreekas või Roomas olid paljud seksuaalkäitumis normid sellised, mille eest isegi praegustes demokraatlikes riikides pandaks kinni, traditsiooniliste ühiskondade arusaamistest rääkimata.

2 comments:

  1. Vahest Sul on märkamata jäänud, et demokraatlikku sõnavabadust ei eksisteeri enam tükk aega?

    ReplyDelete
  2. Nojah, aga selle nimel tasub siiski võidelda. Vahepeal tekib tõepoolest tunne nagu oleks nõuka tsensuur tagasi, lihtsalt veidi teises vormis.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!