Thursday, August 29, 2013

Kohapealne lühiülevaade

Veetase allkorrusel
Viimasel ajal ainult Jaapani muljetest kirjutanud, aga vahepeal on siin ka üht kui teist juhtunud. Esiteks muidugi see, et saime kindlustuselt uputuse kohta positiivse vastuse: nii kannatada saanud sisustus kui ka maja parandus makstakse kinni. Põhimõte selline, et taastatakse endine olukord niipalju kui võimalik. Seega sisustuse puhul makstakse kinni selle jääkväärtus ja juhul kui ostame uue asja asemele siis kaetakse kogu maksumus eeldusel, et tegu enam vähem sarnase esemega. Remondi korral kaetakse nii materjalid kui töökulu.

Takkajärgi polegi asi nii hull, sest niikuinii oli kavas allkorrusel elamist veidi ümber seada, nüüd ei saa enam edasi lükata ja pealegi makstakse kinni ka veel. No mis sa hing veel tahad, ainult et tülikaks muudab kogu asja töö ja ajakulu. Nimelt on kogu Toronto remondimehed järgmise paari aasta jooksul hõivatud ja meie saime vaatamata kiirele tegutsemisele järjekorda alles kuue kuu pärast. See muidugi ei rahulda, eks pean ise asja käsile võtma, aga nii saan vähemalt kõik teha just nagu tahan ja ei pea pidevalt töömeestel silma peal hoidma, et need praaki ei teeks.

Eks asjaajamist ja paberimajandust on ka veel teatud hulk enne kui kindlustuse poolt pappi pritsima hakatakse, aga see on paratamatu bürokraatia. Mul pole aimugi näiteks kuidas nad kavatsevad sisustust hinnata, pole ju mingeid ostutshekke, aga vaatasin lihtsalt poodide veebilehtedelt ja panin sarnaste asjade hinnad juurde. Seega seis on selline, et ootame ja loodame.


Kõige negatiivsemaks momendiks, et mu arvutimängu osavus saab nüüd kannatada, sest pole enam aega Battlefieldis vastaseid nottida. Ja mis kõige hullem, sügisel tuleb Battlefield 4 välja, videote põhjal otsustades veelgi ägedam kui eelmine! Loodetavasti saan uue arvuti, mille emaplaat kärssas ära kui voolu järjest mitu raksu peale lülitati ja ka konsooli, pedaalid ununesid põrandale. 

Ah jaa, täna veel selline tore uudis, et mu katki rebitud seljakoti otsustas Air Canada mulle välja maksta, kuna selle parandamine ei osutu otstarbekaks. Tegu oli suht vana kuid väga hea North Face matka seljakotiga, mis kusagil Tokyo ja Toronto vahel tõsiselt kannatada sai. Nailon mitmest kohast katki rebitud ja kotisuu katte ripats küljest läinud, kott ise lahti kuid miskit kaduma polnud läinud. Kott hinnati $140 peale, kui veits juurde panen peaks igati korraliku uue matkaseljakoti saama! Hea et vaatamata väsimusele läksin kohe lennujaamas õiendama, hilisemaid pretensioone poleks rahuldatud.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!