Sunday, March 1, 2015

Valimistulemused

Hea meelega tunnistan, et eksisin oma esimese pessimistliku ennustusega. Kesk ei võitnud, Reform tegi ikkagi neile ära, ilmselt tuli hulgal valijatest alles valimiskasti juures hirm ja samas mõistus pähe.













Valitsuse moodustamiseks peab seekord 3 parteid kokku leppima. Variante on palju aga kuulates Rõivase kommentaari kohe peale lõplike valimistulemuste avaldamist (mille juures oli tal rahulolev kass Arturi ilme) paistab, et ka valitsusparteid panin ühe kolmest mööda. Parempoolse valitsuse asemel eelistab ta sotse valitsuses, võib-olla ongi parem, natuke laiema ühiskonnakihi vaadete peegeldamine. Kolmandaks pooleks ilmselt tuleb siis Vabaerakond sest IRL'ga Reformi suhted kõige soojamad ei tundunud olema.

Savisaar teeb halva mängu juures head nägu aga temalgi raske pettumust varjata, eelnevate ennustuste alusel oli ju lootus võidule. Samas on minu jaoks täielik müstika, et eestlased üldse keski valivad praeguses julgeoleku olukorras. Süüdi olevat kõiges E-valimised sest noortel on mugavam ja väliseestlastele pea ainus võimalus valimiseks. Loodetavasti järgmisteks valimisteks on Savisaar endiselt vormis, sest tänu temale see erakond ei saa kunagi valitsusse kui just vene väed sees pole :)

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!