Saturday, April 30, 2016

Mobla probla ja aastapäev.

Krabijalgadega maiustamas
Nagu kaasa juba oma blogis kirjutas oli meil eile 29-dal pulma 29-s aastapäev. Käisime terve perega Mandarinis tähistamas, mis on kujunenud meie lemmikrestoks siinmaal. Nädalavahetuse õhtute hinnad on päris krõbedad aga ega neid pulmaaastapäevi nii tihti juhtu, et rahakott välja ei kannataks. Seekord pöörasin põhitähelepanu mereandidele, pugisin kaks suurt taldrikutäit krabijalgu ja teist samapalju krevette. Lisaks muidugi traditsioonilised sashimi, sushi ja grill-liha. Et kõhtu mitte loomsete toitudega üle koormata ampsasin kõrvale mangosalatit, oliive ja grilljuustuga kaetud lillkapsast. Lõpetuseks muidugi magustoit, mille juures tahaks eriti esile tõsta Creme Bruleed - sobis oivaliselt musta kohvi kõrvale.

Paraku ei saanud läbi ilma pisikese äparduseta, pildistamise juures ütles mu mobla üles. Mingil tundmatul põhjusel läks nutikas sõnaotseses mõttes pöördesse just siis kui tahtsin lasta lapsel jäädvustada momenti teemal "kes paistab välja krabijalgade hunniku tagant". Aparaat otsustas hakata end ilma välise mõjutuseta iseseisvalt maha ja peale lülitama. Seega puuduvad mul moblaga võetud fotod meie pulmaaastapäevast, õnneks võtsin ka kaasa pildiaparaadi ligi nii, et päris ilma fototõenditeta sündmus ei jäänud.

Kohapeal ei hakanud moblaga palju vaeva nägema, põhitähelepanu oli siiski kulinaarne. Kodus maadlesime vaheldumisi vanema lapsega nutika kallal. Vahepeal saime mingil määral tööle ja plika suutis isegi viimase Androidi upgrade installida. Paraku suures plaanis olukord eriti ei paranenud, suvaline peale ja mahalülitamine kippus edasi kestma. Googeldades paistis, et tõenäoliselt on probleemiks kinnikiilunud või katki läinud pealelülitamise nupp. Loogiliselt tundus, et täiesti võimalik, sest telefon käitus nagu hoiaksin pidevalt start nuppu all. Lõpuks sain midagi teha vaid siis kui pidevalt moblat toksisin, sees kostis nagu liiguks miskit. Laps lubas pühapäeval asja lähemalt uurida, ta ennegi moblasid ja läpakaid edukalt parandanud.

Natu loll ajastus, sest esiteks olen ikka veel rahul oma 3 aasta vanuse Google Nexus 5 mudeliga ja teiseks pole praegu uut välja tulnud - Google poes ikka müügil aasta vana Nexus 6P ilma mingi allahindluseta (märtsis oleks $50 soodsamalt saanud). Canadas maksab 64GB mäluga mudel $850 CAD koos maksudega, USA'st tellides saaks $225 odavamalt, ehk $625 CAD eest kui suudaks maksudest kõrvale hiilida, samas tuleks kaasa ainult USA garantii. Ootan veits ja mõtlen mis teha. Ilma telefonita pole elu ja kui laps homse päeva jooksul ei saa selgeks kas mobla parandatav pean ikkagi uue tellima. Sellisel juhul jätan vana plikale, kui korda saab võib oma iidse Nexuse esimese variandi minu väga korralike näitajatega nutikaga asendada.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!