Wednesday, March 22, 2017

Turjavalu ja naljahambast tohter.

Täiesti jama, aga paistab, et kere siiski pole enam see mis 20 aastaselt. Jaanuari kuus külmetasin töö juures kaela korralikult ära, sest ei pööranud piisavalt tähelepanu asjaolule, et arvuti taga istudes puhus ventilatsiooni august jahe õhk selga. Kael oli jupp aega kange, alles siis kui panin kolleegide imestust pälvides salli kaela ümber nagu 70'te Pariisi dändi, läks asi paremaks. Järgmisena hakkas turja pealt tunda andma, lõpuks lihtsalt vahetasin koha ära aga küllap oli põletiku seeme juba mulda pandud. Paaril töökaaslasel ilmnesid sarnased probleemid, kurtsime ülemusele aga kasu ei miskit, viimaks lihtsalt vahetasin istekoha. Veebruaris suusatamas käies käis paar korda päris äge valusähvatus läbi justkui oleks mingi lihase ära tõmmanud.

Mont Trenblantis juba valutas ka öösiti ja ei lasknud korralikult magada. Suusatamise ajal ja ärkvel aktiivselt tegutsedes eriti hull polnud, aga niipea kui maha istuda ja lõdvaks lasta kukkus tuikama. Päeval oli kokkuvõttes lihtsalt tüütu samas öösel äärmiselt vastik, ei lasknud korralikult magada. Kui öösel valutas turja pealt siis päeval kippus rohkem vasaku õla või käe pealt tunda andma. Vahel isegi käsivarres imelik ja näpuotstes surises. Kaasa arvas, et äkki olen seljale häda teinud, tundub rohkem närvivaluna. Ei osanud kommenteerida, sest varem pole sihukest asja kogenud.

Pühapäeval suusatades jäisel pinnal kihutades põrutas piisavalt, et olin sunnitud sõbralt valuvaigistit vastu võtma. Vaatasin netist, mis võiks põhjuseks olla. Üsna hirmutav erialalist haridust mitteomaval tavakodanikul valida oma 100 erineva võimaluse vahel alates menstruatsioonist ja lõpetades putuka hammustuste või suguhaigustega. Otsustasin spetsialistiga konsulteerida ja esmaspäeval arsti juurde minna. Mis ma ikka kannatan, eriti kui ei paista, et paremaks läheks. Doktor viskas pilgu peale, lasi käsi ühte ja teistpidi tõsta ning avaldas arvamust, et tegu ongi närvivaluga, mis ilmselt seljanärviga seotud. Kindluse mõttes saatis mu röntgenisse ja ultrahelisse, et nii õlg kui selgroog üle vaadata. Kirjutas ka valuvaigisti välja kuid apteegist ostma minnes selgus, et minu ravikindlustus seda ei kata. Kurat $56 eest võin parem mõne pudeli brändit osta, mis valu sama hästi ära võtab ja lisaks veel tuju heaks teeb.

Eile kutsuti mind uuesti välja, andmaks lõplikku diagnoosi. Eelmise päeva tohtri asemel sattusin ühe india päritolu arsti juurde. Tüüp tõmbas arvutist minu faili ja röntgeni ning ultraheli pildid üles, uuris neid põhjalikult ja teatas, et tal hea ja halb uudis, kumba tahan enne kuulda. Sihukesel juhul valin alati halva enne, et heaga lõpetades jääks parem maik suhu. Olgu siis vastas arst muiates, halvaks uudiseks on see, et kahjuks pean teile teatama, et surete ära (you are going to die). Nähes et ma sihukese uudise peale kohe minestada ei kavatsenud, ehkki tõele au andes ei leidnud momendil selles miskit naljakat, lisas tohter: "Heaks uudiseks asjaolu, et eeldatavasti on teil õige mitu aastakümmet aega riigilt pensioni lüpsta ja käesoleva probleemi lahendame suht kergelt".

Tuleb välja, et tegu selgroo närviga, mis lülide vahel saab pitsitatud ja kuhu ka kergekujuline põletik tekkinud, õlal pole miskit viga. Arst kirjutas välja kahte sorti tablette, mis pidid mõlemad kindlustuse poolt kaetud olema - valuvaigistid ja ööseks lihaste lõdvestamise jaoks. Viimaseid on vaja, sest seoses valulikkusega tõmbuvad selja ja turjalihased pingesse ning teevad omakorda haiget. Kui uurisin, et kas karate trenni see ei sega soovitas arst mitte mängida kangelast ja kuu aega vahele jätta.

Lisaks sain saatekirja füsioteraapiasse ja massaazhile, kus käisin täna kohapeal registreerimas. Tegu igavesti kallite protseduuridega, ainuüksi sissejuhatav jutuajamine on $100, iga järgnev seanss $60, õnneks maksab minu kindlustus 80% ja kuna oleme kaasaga sama kindlustusfirma all siis tema oma ülejäänud 20%, seega mulle kõik tasuta. Pole kunagi eelnimetatud protseduuridel käinud ja suurt usku sellesse ei oma, aga miks mitte proovida kui pakutakse, äkki tõepoolest aitab. Esimene masaazh on alles esmaspäeval, loodetavasti selleks ajaks olukord iseenesest paremaks läinud ja saan niisama masaazhilaual kindlustuse raha eest mõnuleda :)

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!