Tuesday, September 18, 2018

Suvi tuli tagasi :)

Tõepoolest natuke üllatav aga pühapäeval oli hullult palav, mis tähendas randa minemist. Seekord tulid lisaks koertele vanem laps ja üks eesti noormees kaasa. Vesi oli nagu vannis, oleks võinud lihtsalt järvepõhjal istuda ja õlut juua. Koerad veetsid enamuse ajast ujudes ning solberdades, kui igav hakkas püherdasid liivas. Pisem elukas ajas vett kõrva ja hakkas end seljani vees olles kuivaks raputama, mis muidugist tulemusi ei andnud.

Moblaga saab liivast ägeda foto kui laine parasjagu tagasi vajub
Olin snorkeldamise varustuse kaasa võtnud aga unustanud vuntsid ajada. Ei saanudki maskiga ujuda, vesi tuli nina alt sisse. Isegi käega vastu mokka vajutamine suurt ei aidanud, lõpuks ujusin niisama lestadega. Tütar läks madusid otsima sel ajal kui meie tegime koertega 15 kildise matka. Ilm oli just paras, rahulikult kõndides tõmbas naha õrnalt niiskeks. Algul ringi tormavad koerad rahunesid ja peale esimest viit kilomeetrit sörkisid ees või sabas kaasa.

Chicken of the Woods seened
Dolls Eyes - äärmiselt mürgine
Väsinud koerad auto tagaistmel kojusõidul
Jõudsime ühe sisemaa järve äärde, kus varem polegi käinud. Ilus vaade aga põhi suht pehme ja savine, ujuda polnud kõige mõnusam. Sügise lähenemisest andsid märku metsa alla ilmunud seened. Hiljem FB's postitades sain teada, et mõned mulle tundmatud olevat head söögiseened. Imeilusad "nukusilmade" nimelised marjad aga äärmiselt mürgised. Koti olin kaasa võtnud juhuks kui kukekaid või tuttavsid puravikke leian. Esimesi polnud ühtegi, puravikke kohati kasvas aga kõik tundmatud mida ei viitsinud kaasa vedada. Ma olen ikka täiega mittelinna inimene. Igal võimalusel kisub metsa poole 😝

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!