Thursday, June 27, 2019

Vainupea ja Toolse

Jasmiinipõõsas
Vainupea rand
Jaanipäeva öö sai veedetud telgis, kuna üks sõpradest eelistas tubast majutust. Mulle sobis ideaalselt vabas õhus magamine. Parasjagu mõnusalt jahe, isegi hommikul ei kütnud päike liiga kuumaks. Hommikusöögi ajal kummutas eilne jõuramite punt ühel meelel alkovabasid õllekesi ja siidreid. Kes küll oleks maleva ajal sellist asja osanud ka kõige õudsemas unenäos ette kujutada.

Palja käega püütud tuulehaug
Pinginaabrid 45 aastat hiljem
Järgnev väljasõit viis Vainupea randa, kus esialgu plaanis värskenduseks vette karata. Tuul oli liiga külm, suplus jäi ära, aga sellele vaatamata õnnestus ühel asjaosalistest palja käega tuulehaug kinni püüda. Tõele au andes tuleb küll tunnistada, et viimane oli hiljuti hinge heitnud. Kamp kaalus kas panna grillile kuid sellest poleks palju jagunud ja keegi ei viitsinud jamada. Koerad tõid vaatamata keelamisele vette visatud kala paar korda tagasi otsekui vihjates, et see on täiesti söödav, milleks head kraami raisata.

Toolse linnus
Vana paat
Järgmine peatus peale jäätisepausi Toolse linnuses. Olen seal varem käinud aga mere poolt paadiga randudes. Tegime pilte, ronisime natuke ja asutasime tagasi Kõnnu, kus oli lootust suppi ja järelejäänud grill-liha saada. Kurim, pikka aega pole kere nii täis ajanud ja seda kaks päeva järjest. Eriliselt head olid kodukootud kartulisalat ja kohupiima kook. Lõpuks kippus kiireks minema, pidin autosse istuma, sest vana või mis vana, ikka noor sõber kui minuga võrrelda, pidi oma sünnaks kaugelt külla tulema.

2 comments:

  1. Ehhee, see paat on seal alles!
    2015. aastal tegin pea sama nurga akt sellest pilti.

    https://3.bp.blogspot.com/-y93Mm9_FFl4/XCv_PUQxZpI/AAAAAAAALyk/41JRzpivsdk_8IwxZ_bx1k2osiFA1cN_gCLcBGAs/s1600/2411307726f86d_o.jpg

    ReplyDelete
  2. Alles ikka, ja endiselt väga fotogeenne :D

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!