Saturday, July 6, 2019

Hansapäevad Pärnus

Malevaajast tuttava Võhu veinitehase lett Hansapäevadel
Jajah, käisin Pärnus juba eelmine reede aga blogida pole jõudnud sel ja paljudel teistel teemadel. Nii kuradi kiire on puhkusel olnud :P Varahommikul ärkasin paha une peale, jooksma ei saa minna eile saadud totaka villi tõttu, eks likvideerin võimaluste piires blogivõlga.

Igatahes õhtul tuli mõte Pärnu minna ja hommikul sõitsimegi sinnapoole. Laagri bensukas olin dilemma ees, millist kütust tankida. Meediast kuuldud infi alusel (biokütus olla vanadele mootoritele kahjulik, mida mu kasutuses olev 2002 aastakäigu masin kahtlemata on) otsustasin 95 asemel 98 sisse panna. Kui Pärnu jõudes kütusemõõdik polnud ikka liikuma hakanud uurisin isalt, kas seesinane osuti on ka varem jukerdanud. Varem polevat probleemi olnud, ehkki alguses langeb aeglasemalt. Nojaa aga 120 km peale peaks kindlasti liikuma, toksisin näpuga armatuuri, ei miskit. Nüüd nädal hiljem võin öelda, et mõõdik töötab aga on tekkinud tõsine kahtlus, et 98 tõepoolest mõistlik kasutada. 500 kilomeetrise läbisõidu juures on ikka veidi üle poole paagi alles. Täpse kütusekulu numbri saan järgmise tankimise ajal aga tõotab hullult ökonoomne tulevat.

"Sepatöökoda"
"Taluõu"
Pärnu sõidu eesmärk oli onul külas käia, kes vaatamata ligi 90'sele vanusele suht kõbus. Näitas uhkusega aiandust, tomatid uskumatult kenad (suuremad ja rohkem hoolitsetud kui mul Torontos), mustsõstrad muudavad värvi, esimesed vaarikad valmis maasikatest rääkimata. Seedri tänava rajooni oli seoses Hansapäevadega õige keeruline pääseda. Astusin läbi, päris äge üritus, varem pole käinudki. Absoluutne enamus kaubast muidugi tüüpiline mõttetu laadanodi või turistilõks, siiski jäi paar asja silma, kaasale õnnestus miskit osta. Sepistatud esemetest meeldis lohekujuline statsionaarne pudeliavaja, 20 euri ei tundunud liiga palju. Kohe ei tahtnud osta, mõtlesin et tagasiteel võtan. Täitsa jama, aga hiljem ei suutnud enam kaupmeest üles leida.

Ratatosk
Leedukate põnev mööbel
Meelelahutuskava oli päris äge. Mina muusikakauge inimene jäin Keskaja lava juures sommide Ratatosk ansamblit kuulama. Tõepoolest mõnus musa, tegin pilti ja saatsin isegi kaasale, temalegi peaks taoline stiil istuma. Taluõu huvitav idee, söögi ja joogipoolist pakuti hulgi, ma võtsin vaid ühe värske hapukurgi 50 sendi eest. Pärast käisime isaga rannas ujumas, vesi soe kuid rahvast liival ja meres üksikud. Ei tea kas 20 kraadine meri pärnakate jaoks liiga jahe või mis värk.

Rand täiesti tühi
Maasikad hauaplatsil
Viimane käik oli surnuaiale sugulaste haudadele. Sai veits korrastatud ja mõtteid mõlgutatud. Hauaplatsil olid liiva peal hakanud maasikad kasvama, seda juba eelmisel aastal. Isa ja onu olid need alles jätnud, see aasta päris kena saak küljes. Iseenesest mulle täitsa meeldis, kuidagi nii teistsugune ja veidi sümboolne elu jätkumise teemal. Ei, moosiks ma neid ei korjanud. Loodetavasti söövad marju linnud. Kui peakski jõudma kellegi ettevõtliku tüübi kaasabil "Eesti maasikate" sildi all turule, pole vähemalt taimemürkide muret :P

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!