Friday, November 6, 2020

Murdepunkt läheneb

Neljapäeva õhtu seis 23:26
Bidenil on vaja saada 17 häält, tõenäoliselt tuleb rohkemgi.

Kolmas õhtu teleka ees häälte lugemist jälgimas. Praeguse seisuga liigub Biden suht ühtlasel ja kindlal kursil Presidendiameti poole. Nii Pennsylvanias kui ka Georgias on küll Trump endiselt juhtimas aga nii napilt, et praeguse trendi jätkudes kaotab mõlemas, mis ühtlasi tähendab presidenditooli kaotust. Biden juhib nii Nevadas kui Arizonas, kuid nii vastuoluline kui see ka ei tundu, siis neis mõlemas on tema võit ebakindlam. Kui demokraatide liider peaks võitma kõigis neljas eelnimetatus kujunevad lõplikud arvud irooniliseks ninanipsuks Trumpile: ta kaotab täpselt samade numbritega, millega võitis eelmised valimised 306 : 232 

Ei maksa ka arvestamata jätta harukordselt põnevat võimalust, et mõlemad saavad 269 valijameest. Biden võidab Georgia, Trump ülejäänud neli pluss Maine 1 ripakil koha. Sellisel juhul valib Presidendi esindajatekoda (demokraadid) ja asepresidendi senat (vabariiklased)!

Trumpi valimismeeskonna meeleolud võtab ehk kõige paremini kokku ühe liikme postitus: "Math isn't on our side," the adviser to Trump campaign said. "We need an act of God to alter the course." Nojah, ega ta vist nii mõelnud aga päris naljakalt kukkus välja. Siin mandril nimelt kasutatakse väljendit "Act of God" kindlustuslepingutes viidates mingi stiihilise loodusõnnetuse võimalusele, mida leping ei kata. Trumpi teine ametiaeg tõepoolest kvalifitseeruks loodusõnnetuseks😜

President esines jälle televisioonis ja ajas sama valimiste võltsimise jura mis enne. Legaalsete häältega olevat ta ammu võitnud aga illegaalsete meetoditega üritatakse tema valimisvõitu varastada. Vabariiklased on jagunenud kahte leeri: ühed tõmbunud presidendist eemale, et mitte liiga suurt kahju teha oma tulevasele karjäärile, teised hoiavad kramplikult Trumpi uppuma kippuvast laevast kinni. Kohati on retoorika läinud stalinistlikule tasemele, Fauci ja FBI peadirektori päid soovitakse valge maja väravasse piikide otsa panna.

Praegu tundub suurimaks probleemiks kerkima Trumpi käitumine ametliku kaotuse puhul. Kardetakse, et Trump lihtsalt ei tunnista kaotust. Sellist protseduuri vist pole ette nähtud mismoodi presidenti sundida kohta vabastama. Suure naudinguga vaataks otseülekandes kuidas merejalaväelased Trumpi ovaalruumist välja lohistavad sel ajal kui viimane küünte ja hammastega piidast kinni hoida üritab😄 Ainus asi, mis rohkem rahuldust valmistaks oleks Putini maha võtmine ja üles riputamine, seegi vaid aja küsimus ning ajalooline paratamatus.


3 comments:

  1. Kui suurele ärplejale koht kätte näidatakse, siis pakub see rahuldust küll.
    Samas, kui asetada end Trumpi pooldaja kingadesse, siis nende iidoli äärmine alandamine tekitaks neis suurt valu ja viha. Äärmuslikumad tegelased võivad selle tunde pealt midagi ette võtta, mille tagajärjelt inimesed kannatavad või surevad. Seepärast loodan, et Trumpi kaaskond suudab talle ta kaotust presidendivalimistel nii servereerida, et ta suudaks selle alla neelata ja ei hakkaks piltlikult hammaste ja küüntega Valge Maja uksepiidast kinni hoidma.
    Mida vähem emotsioone, seda parem. 2024 aastal on järgmised presidendivalimised ja enne seda kongressi ja senati vahevalimised.

    Seda ka, et rõõm, mis tuleb selle arvelt, et keegi teine kannatab, ei ole tõeline rõõm. See peidab endas kannatust selle tundjale, isegi kui algul nii ei tundu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen üsna kindel, et Biden ja demokraadid ei hakka Trumpi alandama. Kinnituseks mõne minuti eest lõppenud Bideni esinemine, kus ta Trumpi nime kordagi suhu ei võtnud. Samuti loodan, et Trumpi meeskond on kõigele vaatamata piisavalt realistlik ja ratsionaalne, et suudab hoida ära võimalikke ohtlikke lollusi, mida too võib plaanida. Lähemad päevad annavad vastuse.

      Delete
  2. Vahet pole kes presidendiks saab, Trup peabki selline olema et välja paista, Obama oli ju selline mittemidagiütlev. Poliitika on ikka neil kõigil ühesugune ainult väljendusviisid erinevad.
    Ma muidugi ei kujuta ette, et tervelt pool USAst on kohe nõrgamõistuslikud kui nende valik polnud enamus, aga see ongi ainult meelelahutus nagu ralli. :)

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!