Wednesday, June 1, 2022

Kohalikke uudiseid

Üle-eelmine nädalavahetus käisime tütrel külas. Viisime sünnakingituse ette ära, kokku pani ta selle ise. Linnaelu kohta avaneb korteri aknast suht äge vaade. Laps paksult rahul omaette

Rippuv korvtool

elamisega, no mis seal salata, olime meie ka kaasaga kui kohe peale abiellumist päris enda ühetoalise korteri õnnelikeks omanikeks saime. Kummaline, siis oli elu nii aeglane, aega jäi nii palju üle, et vahepeal mängisin igavusest noolemängu kui teda kodus polnud. Praegu sihuke tunne, et pidevalt kiire ehkki tegelt ju tööl käin sama pikalt. Tol ajal oli ajaröövliks telekas, nüüd interneedus. Net käib aga erinevalt telekast pidevalt sinuga igalpool kaasas.

Sisutühi puu

Kevadtorm käis üle. Meie suurt ei märganudki, enne tööle minekut läks nagu vähe tuuliseks, pidin läpakaga tuppa tulema. Poole tunni pärast tööle sõites ei saanud tänavaotsast välja, sest igavene pirakas puu maha murtud. Seest oli teine juba üsna tühjaks kõdunenud, varem või hiljem oleks pikali kukkunud. Järgmise päeva jooksuringil võis õige mitut pikali puud näha, suurematest okstest rääkimata. Torm oli parasjagu rüüstanud ja Ontarios lausa 8 inimest surma saanud, enamasti puude alla jäämise tõttu. Hea, et maja ees enam suurt vahtrat pole, ei pea auto ja maja pärast muretsema.
Hirmarmsad pesukarupojad

Paar nädalat olin aias istudes naabri kuuri all vidistamist kuulnud. Pesukarukahtlus sai kinnitust kui naabrinaine kurtis, et üks pisike ukerdab aias ringi. Rahustasin ja soovitasin mitte torkida, küll ema tuleb ja peagi üles korjab. Kui aga õhtul koertega välja minnes ikka karvakera nägin tekkis kahtlus, kas emaga miskit juhtunud. Kaasa uuris internetist mis teha, soovituseks lasta pisikesi vähemalt üks öö omaette olla ja alles siis loomaabiga ühendust võtta kui järgmine päev ikka üksi niuksuvad. Süüa ja juua mitte pakkuda, muidu tunnevad liiga mugavalt ja ei kutsu ema.
 
Maikuus 132km joostud
Koerad tundsid sügavat huvi, Sushi tahtis kangesti mängida pisikestega. Isegi naabri kass tuli pesukarupoegi uudistama ja üle nuusutama. Öösel oli kõik vaikne, küllap ema taris tagasi pessa. Paraku läks järgmine hommik maja ümber lausa kuuehäälne niutsumine lahti, ka ülejäänud olid näljas pesast välja roninud. Naabrinaine kogus nad pappkarpi kokku ja kutsus loomapäästjad välja, kes paari tunni pärast pisikesed minema viisid. Ilusad ja armsad teised aga suureks kasvades igavesed röövlid.

Õitsvad metsmaasikad ja meelespead

Aiatöödega olen suures osas ühele poole saanud. Maa ümber kaevatud, tomatid istutatud, marjapõõsaste oksad lõigutud ja tugikepid alla pandud, suure mooruspuu oksad saetud, metsmaasikate vaheline umbrohi kitkutud ... jne ... 
Nagu linnuke oksal 😁, leiate ikka üles😎


No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!