Friday, December 14, 2012

Costa Rica - 4 (Hotell)

Valge hotell on Riu Palace Costa Rica, punane Riu Guanacoste.
Pilt võetud idapoolselt mäelt.

Niisiis hotellist või õigemini hotelli kompleksist, sest ookeaniäärse lahe kaldal asuvad kaks Riu 5 tärni hotelli. Kolme aasta eest valminud Riu Guanacoste ja novembris avatud luksus  5 tärni hotell Riu Palace Costa Rica. Kui broneerisime oli reisupakendi hinna vahe ainult $100, mistõttu otsustasime Riu Palace kasuks. Canada populaarseima hotellihinnangute veebilehe monarc.ca alusel oli Riu Guanacoste piirkonna parim hotell, 115 hinnangu keskmine 4.06 viiepalli süsteemis. Riu Palace nii uus, et selle kohta hinnangud sisuliselt puudusid. Eeldada võis, et on veel parem kuna kuulub Riu hotelliketi kõrgeimasse kategooriasse. Tänaseks ongi juba parim saades 4.40 punkti 5'st võimalikust, hinnanguid küll momendil ainult 5. Kvaliteetseid pilte ja täpset kirjeldust võib leida kui Riu Palace veebilehele minna.

Siitpoolt ei paistagi Riu Palace dzhungli varjust välja, valge hoone on
Riu Guanacoste. Pilt tehtud enne päikeseloojangut läänepoolse mäe pealt.
Siinkohal on muidugi sobiv ära märkida, et nii nagu ükski hindamissüsteem pole perfektne pole seda ka kliendiarvamustel põhinev. Tuleb arvesse võtta, kes on kõige tõenäolisemad arvamuse avaldajad internetis. Esiteks muidugi inimesed, kes interneti kasutamises end mugavalt tunnevad. Teiseks need, kes mingil põhjusel kas väga rahulolematud või vastupidi üliõnnelikud. Kolmandaks tegelased, kes alati ja igal pool tahavad oma arvamust avaldada. Neljandaks ... jne ...  Kohati võib ka usaldusväärsuses kahelda, pole ju alati selge, mis üldsegi on arvamusavalduse ajendiks. Aga mulle isiklikult tundus kliendipõhine kõige usaldusväärsem, ja kuidagi on ju vaja hotellide vahel valikut teha. 

Vaade hotellist ookeani poole
Paremaks iseloomustamiseks kasutangi Monarc.ca kriteeriume. Pean rõhutama, et kuna pole varem 5 tärni hotellides ööbinud ja üldse suht vähe oma elu jooksul hotellides aega veetnud (eelistan võimluse korral telki:) siis on tegu täiesti amatöörliku katsega, mis ei pruugi absoluutselt teiste inimeste arvamusega kokku langeda. Igal juhul lisan põhjenduse, miks mingi arvu punkte viiepalli skaalal annan.

Kaasa peale väsitavat varahommikust lendu
Tuba - 5  Piisavalt ruumikas, kaks suurt voodit, mullivann toas, suur telekas, kaabelTV, WiFi internet, suur rõdu, kohvimasin, minibaar (liitrise konjaki, viina, rummi ja viskiga, mis iga päev vahetati), külmkapp mullijookide, mineraalvee ja õllega (samuti täideti iga päev) - kõik loomulikult tasuta. Heliisolatsioon suurepärane!
Kvaliteedi/hinna suhe - 5  Mul on raske ette kujutada, et oleks võimalik kõike seda (lend, hotell, söök, jook, sport) odavamalt kui 1015 + 330 (maksud) = 1345 CAD nädalaks saada.
Valvelaud - 5  Kiire teenindus, hea keeleoskus, heatahtlikkus.
Rand - 4  Umbes kilomeetrine rand mustade laavakaljude vahel. Liiv selline veidi tumedam nagu Pärnu rannas, päikesega läheb nii palavaks, et kaugemal peab plätudega käima. Samas rannatoole tonnide viisi. Ookeanil liivapõhi, mõnusad lained. Kalda ääres vesi lainetusest veidi sogane. Kaugemal ilus privaatne valge korall-liivaga rand, saab otse rannast korallide kohal ujumas käia.
Asukoht - 5  Täiesti eraldatud muust tsivilisatsioonist, mulle suur pluss, ilmselt mitte kõigile. Google earth pealt vaadates näha, et ümbruses pole kümnete kilomeetrite kaupa muud asustust kui paar maja või üksikut hütti. Ahve võib hotelli aknast näha dzhunglis turnimas.
Vannituba - 5  Väga korralik: dush, mullivann, kraanikausid, peller eraldi.
Personal - 5  Super teenindus. Pidevalt rõõmsad näod ees tervitatakse "Hola senjoor". Jootraha ei eeldata aga dollarine võetakse hea meelega vastu. Ei juhtunud, et ignoreeritakse baaris või restoranis.
Puhtus - 5  Absoluutselt puhas, pidevalt nühitakse lappidega põrandaid. Voodipesu, rätikud perfektsed.
Äriteenused - 3  Ei teagi mis täpselt siia alla käib. Internet vist, millega oli veidi ülesseadmise probleeme, kiirus polnud ka suurem asi. Pakutakse koosolekusaale, ürituste korraldamist, kuna ei võtnud osa ei oska hinnata, seepärast keskmine ehk 3.
Toit - 5  Minu arusaamist pidi kogu pakendi parim osa. Kaks buffet ehk rootsi laua tüüpi restorani pluss neli spets restorani. Buffet tüüpi hommikusöök - meeletu valik. Lõuna ja õhtusöök restos või buffetis, valik muidugi veel suurem. Õhtusöögile saabudes surutakse shampa klaas kätte.

Vaade meie toa rõdult
Järgnev on minu poolt isetegevuse korras lisatud, hotellihinnangute kategooria puhul käis ilmselt toidu alla. Aga jook on teatavasti palju olulisem inimesele kui toit, ilma joomata ei pea kuigi kaua vastu.

Jook - 10  5 palli süsteemis:) Paarkümmend mahla, pooled tehtud kohapeal sinu silme all erinevatest puuviljadest - need olid ainsad mittealkohoolsed joogid mida suu sisse võtsin. Tasemel tee ja väga hea kohv, ehkki veidi tume minu maitsele - kohalik Costa Rica Gourmet Coffee. Õlu - kohalik või import, kohalik "Imperial" nimeline oli väga hea, jõin ainult korra Heinekeni. Veini asjatundja ma pole aga minu maitsele olid nii valged kui ka punased Chile veinid tõepoolest head, millele sain kinnitust teiste külastajate käest. Lõuna ja õhtusöögi juurde sai ikka pudelike libistatud. Kokteilid segatud kohalikest mahladest ja tohutust valikust kangest alkost, ise eelistasin mango viina kokteili jäätükkidega, stirred :)

Tom õhtusöögilauas, matslikult nii shampa kui vein nina ees :)
Kaasa joogivalik veidi soliidsem: vesi ja shampa, veiniklaas kummuli.
Edasi pakutakse protsenditüüpi hinnangut, et mis tüüpi seltskonnale sobiks.
1. Adults (ilmselt peetakse silmas seksuaalse tagamõttega täiskasvanuile mõeldut) - 0%  Lantimise võimalused olid suht piiratud, 20 - 30 vahepeal olevaid ilusaid vabasid või muidu vallatuid neidiseid hakkas haruharva silma. Võimalik et hooaja värk nagu rändlindudega.
2. Paaridele - 100%  Paistab et ideaalne kui sul paariline omast käest. Nii hotellis kui väljas piisavalt võimalusi romantiliseks ajaviitmiseks.
3. Kultuurilised ettevõtmised - 40%  See on puhtalt maitse asi, mulle näiteks Mihkel Jaaksoni shõu või kitarrimängu saatel hispaaniakeelsed laulud ei istu, samas Moulin Rouge ja Aafrika neegritantsud päris vaadatavad. Igasugu käsitöö ürituste ja kunstiga, mida seal pakuti ei tegele.
4. Peredele - 80%  Arvan, et sobib päris hästi. Kõigile vanusegruppidele on miskit pakkuda, lastehoid olemas.
5. Klubid ja pidutsemine - 40%  Lõuna ajal ikka sai veidi jämmi kui rahvas basseini baari ümber jõmisema hakkas, aga õhtul peale 12 pandi joogikohad kinni. Kui tahtsid edasi pidutseda, pidid oma seltskonnaga tegutsema, tänu minibaarile kärakast vähemalt puudu ei tulnud. 
6. Pulmareis - 100%  Meie olime ka ju niinimetatud 25 aastapäeva pulmareisil, jäime väga rahule pakutuga.
7. Pensionäridele - 60%  Raske veel hinnata:), aga usun et neilegi sobiks. Pole liiga palju kära, liftid funksivad, soe toit käepärast, mis sa veel tahad.
8. Üksikutele - 20%  Pea sama niru seis kui esimese punkti puhul, aga samas leidus veidi vanemas kategoorias lõbusaid üksikuid härrasmehi ja daame.
9. Sportimisvõimalused - 60%  Üksiksportimiseks olid paljud võimalused olemas nagu sukeldumine, purjelaua, lainelaua või süstasõit. Meeskondlikuks pakuti pinksi, tennist, võrkpalli aga tasemel meeskondade kokkusaamisega oli probleeme.
10. Pulmad - 60%  Meie sealviibimise ajal toimusid nii mõnedki pulmad ja teistelt külastajatelt kuulsime, et olevat rahule jäädud.

Kaasaga basseinis 25 aastapäeva reisul
Enda seisukohalt vaadates annaksin kokkuvõtliku hinnangu 5 palli viiest. Jäime raskelt rahule nii hotelli, teeninduse kui toiduga nagu ka pildil olevaist näoilmeist võib järeldada:) Ja ainus tõepoolest tähtis kriteerium on see kuidas ise rahule jääd!

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!