Thursday, April 17, 2014

Eksamid

 
Õunapuu oksi saagimas.
Ära sae oksa millel seisad :)
Täna oli meie peres eksamite päev, Vanemal tüdrukul ülikoolis elektroonika aluste eksam ja minul 4 päevase kursuse lõpueksam. Momendil istungi eksamiruumis ja toksin moblal blogi kuna 1.5 tunnise eksami tegin 20 minutiga andes esimesena vastustelehe ära, välja siit paraku ei saa enne tähtaja kukkumist.

Nii palju kui mina siin riigis olen igasugu kursuste, täiendõppe ja eksamitega kokku puutunud, siis on kõik olnud pikalt lihtsamad kui meil omal ajal koolis, ülikoolist rääkimata. Praegunegi oli niinimetatud "Open-book" kus võisid materjale kasutada.

Küsimused samas nii lihtsad, et enamuse panin peast, vaid kahe puhul viskasin pilgu kausta, veendumaks et kirjutan terminid tähttähelt õieti. Selle eksami oleks võinud edukalt ilma kursuseta teha, oleks vaid materjalid käepärast.

Koko naudib ilmselt talve viimast lund
Samas vaadates eile tüdruku ülesandeid, pidin piinlikkusega tunnistama, et nii mõnigi käis "elektriinsenerile" üle jõu. No, pole ju sihukestega tegelenud pea 30 aastat, praktika ja teooria on kaks ise asja. Lihtsalt ei mäleta enam valemeid ja nende tuletamine on ikka suht vaevarikas ettevõtmine.

Loodetavasti läheb temalgi täna hästi, võin ülbelt väita, et enda tulemuses mul kahtlust pole :P Igatahes ootan kannatamatult, millal lastakse koju, sest pikk 5 päevane nädalavahetus ootab ees. Kui ilm vähegi lubab, siis homme suusatama, lund mäel piisavalt aga vihma võimalus ripub õhus.

Viimasel ajal on ilmaga üldse kummaline olnud. Jahe kevad, siis äkki viskas eelmine nädalalõpp soojaks, esmaspäeva õhtul +21°C, teisipäeva öösel -7°C külma ja hommikul sadas lumi maha. Meil 3 senti aga põhjapool 10-15cm, suusamäel oli 75cm lund niigi all, kolmapäevased lumeolud ideaalsed päike ja "packed powder" - uskumatu hiliskevade kohta. Kahjuks ei saanud minna, kuna olin selle nädala kursuse alla kinni pannud, ei osanud oodata ilusat suusailma Aprilli teises pooles :P Hea et õunapuu oksad ja viinamarjad sai sooja ilmaga lõigatud.

Sain tulemuse kätte, no ei saa ärplemata olla, et 100% nagu oodatud ;) Sandim uudis on see, et homset ilma eriti head ei luba, hommikul ehk saaks suusatada aga kella 12'st hakkab sadama :(

Kuradi ilmaennustajad, vaadake nüüd kahte ilmaennustust samalt firmalt theweathernetwork. Blue Mountaini keskuse kohta on ülemine ja sellest 200 m eemal oleva suusanõlva kohta alumine ennustus. Füüsiliselt võimatu, sest mägi nii pisike, et ilma ei mõjuta, rohkem teine nagu neli Mustamäe nõlva kokku pandud. No kumba ma peaks uskuma ??? Sisuliselt vist ei tähenda, sest nii fänn ma ka pole, et 3 tunni suusatamise pärast 2 x 2 tundi sõita,

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!