Tuesday, April 8, 2014

Pingete pendeldamine

Kui vahepeal oli Ukrainas rahulikumaks läinud siis pühapäeval hakkasid sündmused uuesti palavaks keerama. Idaregioonides korraldasid venemeelsed ( või isegi venemaalt pärit tüübid) meeleavaldusi ja võtsid riigiasutuste hooneid üle.

Aga tundub, et osavõtjate arv oli oodatust nigelam, lisaks seadis nende kohaliku päritolu kahtluse alla fakt, et valitsusasutuse asemel vallutati näitlejate suureks üllatuseks Harkovi draamateatri hoone. Noh paistis uhke maja ja samas rajoonis, ilmselt polnud kambas ka kirjaoskajaid, kes oleks uksel olnud silti mõistnud lugeda :)

Vene väed kükitavad aga endiselt piiri ääres ega paista kavatsevatki lahkuda. Kujutan ette kui vihased sõdurid on, kes juba kuu aega välioludes peavad olema, nüüd vähemalt hakkavad ilmad soojemaks minema. Ukraina aga olevat seda aega asjalikult kasutanud viies hulga väekoondisi Idarajoonidesse, kus veel kuu aja eest polevat üldse arvestatavaid jõude olnud. Loodetavasti ei lähe neid vaja

Ilmselt on ka Venemaa mõistnud, et ilma verevalamiseta rohkem Ukrainat hammustada ei õnnestu. Nüüd sõltub kõik sellest, kas rünnak õigustab eeldatavaid kaotusi ja sanktsioone ning järgnevat probleemide hunnikut. Läksin jälle ratsionaalse mõtteviisi õnge, tegelt sõltub kõik Putini tujudest :P

Just (teisip lõunal) sai näha telekast Kerry kõnet ja lugesin nii NATO bossi kui Inglaste välisministri avaldust. Lühidalt ütlevad kõik, et venelased vaadake ette ja mõelge enne kui Ukrainas järgmise sammu astute. Me teame täpselt kes Ida-Ukrainas rahutusi organiseerib, Kerry lausa süüdistas otse ja avalikult Venemaa eriteenistusi.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!