Monday, February 2, 2015

Lumesadu


Koko raputab lund koonult
Kaasa linnutoidulauda täitmas
Seekord läks ilmaennustus puusse nagu tavaliselt ainult et lubatud 5 asemel saime 20 senti lund. Ei tundu eriti hull kui võrrelda meetri või paariga, mis mõne aja eest USA-s maha sadas. Samas lõi kohaliku liikluse korralikult segi. Hommikul tööle sõites olid maanteed ikka veel lumekorra all, õnneks polnud jõutud soola puistata. Õnneks seetõttu, et kuiva lume peal palju ohutum sõita kui paksu soolaläga sees.

Kus mänguasi kadus !!!
Hehee, kätte sain !!!
Liiklus oli enneolematult hõre, hiljem raadios räägiti, et tervelt 40% inimestest polevat tööle sõitnud. Tundus kahtlaselt suur number aga meilgi oli kohal vaid kolmandik töötajaid, needki enamasti valged, sest tõmmumad soojamaa tüübid pole sihukeste oludega harjunud. Probleem tekkis mul alles parkimisplatsil, kus oleksin peaaegu kinni jäänud. Juhiust avades lükkasin sellega hange eest ära.



Tagasi kojusõit oli lust ja lillepidu, teed puhtad ja liiklust polnd ollagi. Esimese asjana jätsin auto tänavale, et sissesõidutee puhtaks rookida. Koer kuulis mu tulekut ja hädaldas toas. Ei tahtnud teda välja lasta, sest lume kühveldamise ajal ei jõua loomal silma peal hoida. Külma ilma lumi on kerge, paarikümne mindiga tee puhas. Auto pargitud lasin ka vinguva Koko õue, kutsal hirmsasti meeldib lumes möllata nagu piltidelt võib näha. Algul loopisin talle lumepalle, aga et elukas need järjest nahka pani hakkasin ta tervise pärast muretsema ja tõin mänguasja õue. Lumi oli nii sügav, et paar korda pidin ise üles otsima kui koer ei suutnud leida. Elukas rassis lumes hüpates ja joostes, ise paksult lumine. Punase "kondi" otsimiseks kadus vahepeal pea hange ära, ainult selg ja vänderdav sabajupats olid näha.

Kass kes kõndis omapäid
Tööl vaade aknast, postiauto ja Toronto veetorn

Kui kaasa koju jõudis riputas ta linnukestele seemneid juurde. Ei tea kas külma pärast, või on lihtsalt uudis priidest seemnetest levinud, aga viimasel ajal läheb seda kraami hunnikute viisi. Linnud nokivad üleval, oravad näksivad all maha pudenenud teri. Kassid käivad viimaseid luuramas, aga seni pole ühtki kätte saanud.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!