Tuesday, February 10, 2015

Ukraina Kreeka vastu :P

Mul tuli täna suurepärane kui mitte lausa geniaalne idee kuidas paljud maailma vaevavad poliitilised, majanduslikud ja sõjalised kriisid lahendada ühe lihtsa tehinguga. Miks mitte pakkuda välja vahetuskaup Kreeka Ukraina vastu. Ühesõnaga, et Võtaks Ukraina Euroopa Liitu ja viskaks Kreeka sealt välja. Kõik saaksid enam vähem mida tahavad. 

Ukrainlased saaksid Euroopasse ja Vene võimu alt välja. Venemaa saaks sõbraliku liitlase ja võimaliku platsdarmi Vahemeres oma ekspansionistlikele kavadele, mis kaalub pikalt üles Krimmi. Kreeka saaks lahti võlakoormast ja lahkuks Euroopa ning eriti Saksamaa hegemoonia alt, mida nad nii väga soovivad, lisaks finantsabi Venemaalt, mida mõlemalt poolelt vihjatud. Euroopa kirjutaks küll korstnasse need 320 miljardit aga vähemalt oleks asi ühel pool. Samas Euroopa poliitiline ühtsus kindlasti suureneb mitte ei vähele Kreeka lahkumise korral. Lisaks saaks Euroopa Ukraina mustmulla tsooni näol enda kätte tohutu potensiaalse põllumaajndusliku perspektiivi, mis peagi võib äärmiselt hinda minna.

USA, NATO ja lääne piiririigid kaasa arvatud Baltikum võidaksid aega valmistumaks Venemaa ohjeldamiseks, Kreeka kaotusest tulenev strateegiline olukord oleks võimalik tasakaalustada Türgi tugevama toetamisega. Dardanellid oleks blokeeritud mõlemale sõjalisele blokile vähendades konflikti ohtu kuna ühel kaldal Türgi teisel Kreeka.

Ma ei tea kas jõuan homme hommikuks Minskisse kohale :) Samas võiks ka helistada Putinile aga too mühkam ei pruugi toru tõsta, ma saan aru kah, tüüp momendil magab end välja. Need presidendid ja peaministrid on üldse selline rahvas, kes ei kipu head iseed kuulda võtmast, no eks kadedusest, et keegi teine selle peale enne tuli. Kahju küll aga kuna pole lootust, et ma saaks oma ettepanekuid esitada siis pange tähele, et Minski kohtumine kukub läbi. Süüdistagu ainult ennast, et ei võtnud mind kuulda :) 

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!