Tuesday, February 10, 2015

Pilte härmatises suusamäelt

Talvemuinasjutt kuupaistel Blue Mountainil
Eile oli suht hea ehkki külm ilm. Muidugi vedas rool justkui iseenesest mäe poole. Seekord lapsed ei saanud kaasa tulla, aga mu eestlasest suusasõber ei suutnud ahvatlusele vastu panna. Võtsime mõlemad vaba päeva ja kimasime koos mäele.

Selline nägi välja loodus maantee ääres
Kurat teab kaua selle globaalse soojenemisega suusalõbusid saab nautida, võtame viimast seni kui saab. Pealegi on bens suht odav ja hooaja piletid tähendavad, et mida tihemini käia seda odavamaks kujuneb iga kord ;)

Suusamägi tõstukilt nähtuna
Härmatisega kaetud lehtpuumets
Juba tee peal avanesid sellised muinasjutulised vaated, et olin sunnitud auto kinni pidama ja oma moblaga aknast paar fotot klõpsama. Seekord oli tõepoolest kahju, et ei viitsinud kaasa korralikku fotokat kaasa võtta, moblapildid annavad vähemalt mingi mulje arktilise õhumassi alla jäänud härmatisega kaetud loodusest. Soovitan soojalt pilte klikkides suuremas formaadis vaadata.

Tõstuk mäe taustal
Muinasjutt üksikust lumelaudurist
Ilm oli ikka päris krõbedalt külm, hommikune -15C tõusis korraks päeval -12C peale et kohe uuesti tagasi alla langeda, hilisõhtuks juba ligi 20 külmakraadi peale. Korralikus suusariietuses selline temperatuur ei sega teps mitte, mul oli kogu aeg just paras ehk "lagom" nagu rootslased ütlevad. Ainult siis kui pilte tegin kippusid sõrmed jäätuma nii, et tõstukil üles sõites soendasin neid kinnaste sees rusikas hoides. Vunts ja habe muidugi läksid jäässe, seda nii külmast kui ka paarist kukkumisest kui lumetolm näkku lendas.

Mina ...
... ja suusasõber Aivar mäel
Tänu külmale ilmale oli rahvast minimaalselt, mägi tühi ja sile. Ideaalne sõidustiili lihvimiseks ja uute trikkide harjutamiseks. Rahulikult võis katsetada võtteid, mis tavalistes oludes minu oskuste juures rasked nagu näiteks eriliselt madalas asendis maksimaalse kiirusega sõit. Sellised trikid muidugi tõidki kaasa nii kukkumisi kui ka hädavaevu püstijäämisi ning kaasnevat mitteplaanitsetud akrobaatikat. Tükk aega pole suuskadel kihutamisest taolist kaifi saanud, no päris nii kaugele ma ei läheks et väidaks seda mis jalgpallurid seksi ja jalgpalli kohta. Suusanauding igatahes tikkus seksiga võrreldavasse kategooriasse ja seda sugugi mitte põhjusel, et ma seksist enam ei hooliks :P
Mägirattur ootab kannatamatult suve posti otsas 
Õhtul sain paar eriti vinget fotot, alles kodus märkasin, et ühel oli ka kuu peale jäänud. Kaasa kindlasti vesistab suud, et polnud oma fotokaga kaasas. Loodetavasti viitsin lähemail päevil ka paar filmilõiku üles riputada.

2 comments:

  1. Esimene foto oleks nagu negatiiv, väga ilusad vaated.

    ReplyDelete
  2. Jah, alles arvutil vaadates märkasin, et kuu ka peale jäänud ja miskipärast veel siniselt.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!